Gourmet

Ce poți face cu un borcan cu miere

Majoritatea oamenilor folosesc mierea pentru a îndulci ceaiul, pentru a unge biscuiții sau pentru a o pune pe platouri, alături de brânzeturi. Unii oameni mănâncă miere goală. Mierea se poate transforma ușor, devenind pe rând dressing de salate, glazură pentru grătare sau înghețată făcută în casă. Fie că preferi diferitele arome sau că ești fan al ursuleților de plastic, iată câteva din variantele noastre preferate de a folosi mierea.

Dressing pentru salate și legume

Dressingurile bune se bazează pe echilibrul dintre arome și textura fină. Mierea echilibrează prin dulceață și îmbracă toate ingredientele într-o textură fină, minunată. Împreună cu oțetul și puțin ulei, notele de caramel ale mierii se potrivesc de minune cu legumele tomnatice – merită să încerci o salată cu varză de Bruxelles, alune crocante și bacon afumat, sau una cu sfeclă de zahăr rumenită, brânză de capră cremoasă și ouă fierte tari. Nu trebuie să uităm nici de combinația dintre morcovi și miere. Încearcă să folosești mierea peste morcovi rumeniți la grătar, alături de brânză feta și zeamă de lămâie, sau încearcă baby morcovii alături de mazăre, brânză de capră și migdale Marcona pentru un preparat mai primăvăratic. Poți încerca și să înlocuiești oțetul cu sosul soia combinat cu uleiul din semințe de susan, ghimbir și suc de lămâie. Acest amestec se potrivește de minune peste un sote de legume. Platourile cu smochine, migdale și brânză de capră se pot servi alături de un castronel cu miere caldă.

miere 1

“Mierea obraznică”

Aceleași caracteristici care fac ca mierea să fie un ingredient minunat pentru dressing-uri, o fac să strălucească și în sosuri. Mierea elimină iuțeala sosurilor pentru paste și aroma înțepătoare a ghimbirului, iar în combinație cu puțin unt, transformă total sosul din kimchi pentru găluște. Mierea este în același timp și cheia echilibrului perfect de dulce și picant a ketchup-ului Sriracha – diferă prin conținutul său: oțet, limetă și coriandru.

Mierea nici măcar nu are nevoie de alte ingrediente pentru a fi un sos bun. Merge de minune peste biscuiți, pâine și brânză. Să nu uitam nici de pizza. Ideea este că atâta timp cât există un preparat acrișor și fierbinte, el merge de minune cu miere.

CITEȘTE ȘI
Pește spadă cu capere

Cărnuri glazurate

Continuând-ne discuția despre miere, să spunem că aceasta poate glazura și carnea. Alături de oțet balsamic și sos barbecue, ea se transformă în sosul perfect pentru glazurat carnea pentru grătar. Daca stăm bine să ne gândim, nu există fel de carne care să nu se potrivească – porc, pui și miel, toate au un gust unic când sunt combinate cu miere, lămâie și lavandă.

Carne glazurată cu miere și bourbon
Carne glazurată cu miere și bourbon

Nuanțează-ti deserturile

Deși mierea și zahărul nu joacă același rol când vine vorba de deserturi, trebuie menționat faptul că mierea poate fi o alternativă net superioară. Este un îndulcitor subtil pentru prăjituri, fursecuri, înghețată și torturi. În combinație cu condimente puternice precum șofranul, coriandrul sau anasonul, se vor obține nuanțe ale unor arome cunoscute. Combină mierea cu piureul de portocale, migdale și șofran pentru a prepara un tort special sau pentru o înghețată răcoritoare. Mierea oferă o aromă deosebită fursecurilor cu unt – poți adăuga și coriandru și coajă de portocale sau lămâie, înghețatei cu mentă. De asemenea, contrabalansează aromele pudingului de miere cu susan.

Mierea și migdalele formează de mult timp un parteneriat strategic. Putem lua ca exemple biscuiții cu miere, migdale și lămâie; blondie (brownies fără ciocolată) presărați cu cireșe confiate și migdale Marconi. Dacă stăm să ne gândim mai bine, mierea merge și ca umplutură pentru plăcinte cu miere, unt și migdale. Dacă te-ai săturat de alunele și migdalele simple găsite în comerț, poți oricând să aduci o îmbunătățire punând-le la macerat în miere de albine.

Mierea în smoothie-uri și cocktail-uri

miere2

Primul exemplu la care ne putem gândi este Bee’s Knees. El este preparat din suc de lămâie, sirop de miere și gin. Bun, bun, bun și îndulcit cu miere. Dacă ginul nu este chiar pe gustul tău, există mai multe alternative. Poți încerca cu bourbon, whisky sau vermouth. Dacă vrei să obții o aromă neașteptată poți opta pentru vodcă și marmeladă, sau pentru Cynar, scorțișoară și câteva picături de limetă.

CITEȘTE ȘI
Noua obsesie: cuscus-ul din conopidă

Din moment ce deja ți-am stârnit interesul pentru cocktail-uri, putem trece la delicioasele smoothie-uri. Mierea este minunată în combinație cu lactatele – iaurturi și kefir. Pentru a transforma un iaurt simplu într-un smoothie excelent putem adăuga zmeură, mandarine, portocale, kaki și pepene galben.

Tags

Despre autor

mm

Alexandra Gheorghias

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.




Booking.com