Desert Rețete

Cum să faci kolak biu, un desert din Bali cu banane

Este plin sezon de Bali. Unde te uiți pe Instagram sau facebook, găsești poze din frumoasa insula indoneziană. Însă dacă nu îți permiți să pleci acolo, poți aduce Bali-ul la tine acasă prin aromele sale minunate. Iar acest desert, kolak biu, gata în doar câteva minute, nu presupune niciun fel de efort.

Kolak Biu – ingrediente pentru 2 persoane

  • 2 banane
  • 2 linguri sirop de zahăr de palmier (îl găsiți la supermarketul asiatic din Dragonul Roșu sau pe site-urile de profil)
  • 2 linguri smântână de cocos (un lapte de cocos mai gros)
  • 1 frunză de pandan (o găsiți congelată tot pe siteurile de profil, sau poate fi înlocuită cu o păstaie de vanilie)
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 1 vîrf de sare
  • 2 căni de apă
  • cocos ras pentru ornat

Prepararea pentru kolak biu o vedeți în filmuleț și dacă nu găsiți siropul de zahăr de palmier, există zahărul în sine care se fierbe în proporție 1:1 cu apă (adică 1 kg zahăr cu 1 litru de apă) pentru a obține siropul atât de utilizat în bucătăria indoneziană.

 

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro%20

carturesti.ro%20




Booking.com

Fii prietenul nostru!