Ponturi

Cum să recunoști înghețata perfectă

Nu doar băuturile se testează. Unii iubesc atât de mult înghețata încât știu cum să recunoască o înghețată bună într-un ocean de porcării scoase de la congelator. Uite câteva trucuri pentru a recunoaște înghețata perfectă:

Aspectul: culoarea înghețatei trebuie să fie apropiată de cea a ingredientului de bază. Dacă e prea palidă, s-ar putea să fie veche. Dacă are o culoare prea vie în mod sigur are o tonă de coloranți. Atenția trebuie să se îndrepte și către micuțele cristale de gheață: dacă acestea există, atunci e un semn că înghețata a fost prost depozitată.

Aroma: faptul că înghețata e… înghețată face ca aroma acesteia să nu poată fi percepută.

Consistența: dacă cofetarii folosec prea multă forță atunci când împachetează sau depozitează înghețata, aceasta va arăta prea densă. Iar asta înseamnă că a stat la o temperatură prea joasă (cea optimă e de minus 13 grade) sau că înghețata conține o cantitate insuficientă de aer. Pe de altă parte nu trebuie să fie nici prea moale sau ușoară.

Gustul: pe măsură ce se topește în gură, gustul înghețatei trebuie să devină sesizabil. Trebuie să existe un echilibru perfect între dulceață, aromă, aciditate și conținutul de grăsimi. Dacă înghețata e de calitate, gustul ei va persista în gură încă 20-30 de secunde după ce ai înghițit-o.
 

Tags

Despre autor

Chili Pepper

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro%20

carturesti.ro%20
Booking.com

Fii prietenul nostru!