Rețete Vegetariene și Vegane

Dovleac copt, cu cartofi prăjiți și sos de măsline

O rețetă simplă, care combină dovleacul și cartofii, pentru o masă rapidă și delicioasă.

Dovleac copt, cu cartofi prăjiți și sos de măsline

Prep Time: 15 minutes

Cook Time: 45 minutes

Total Time: 60 minutes

Yield: 4

Dovleac copt, cu cartofi prăjiți și sos de măsline

Ingredients

  • Miezul de la un dovleac
  • Cartofi - 400 gr
  • Ulei de măsline
  • Sare
  • *** Pentru sos:
  • Usturoi 1/2 cățel
  • Iaurt grecesc 100 ml
  • Suc de la 1/2 lămâie
  • Măsline negre - 75 grame, tăiate

Instructions

  1. Încălzește cuptorul la 160 grade. Pregătește două tăvi de copt, cu hârtie de copt neaderentă.
  2. Taie miezul de dovleac în bucăți și pune-le în tăvile de copt. Bagă-le la cuptor pentru 20 de minute, apoi scoate-le și usucă-le pe un prosop de hârtie absorbant.
  3. Mărește temperatura cuptorului la 200 grade.
  4. Taie cartofii în bucăți de tip wedges într-un castron mare și împrăștie sare grunjoasă pe ei. Pulverizează ușor, cu ulei de măsline și amestecă totul folosindu-ți mâinile.
  5. Pune-i în tăvile de copt lu pulverizează din nou un pic de ulei. Bagă-i la cuptor pentru 20 de minute, până devin maronii și fragezi. Împrăștie sare.
  6. Pentru sos: zdrobește usturoiul și amestecă-l cu un pic de sare de mare, până faci o pastă; adaugă și un pic din sucul de lămâie.
  7. Adaugă, amestecând, iaurtul cu măslinele și restul de suc de lămâie, plus sare, după gust. Pune amestecul într-un castron și garnisește (sau nu) cu un pic de mărar.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
http://chilipepper.ro/dovleac-copt-cu-cartofi-prajiti-si-sos-de-masline/

Foto: via finedininglovers.com

Despre autor

Chili Pepper

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro%20

carturesti.ro%20




Booking.com

Fii prietenul nostru!