Foto: Vicky Wasik
Vegetariene și Vegane

Paste cu pesto, cartofi și fasole verde

O metodă clasic-genoveză de a prepara pastele cu pesto, adăugând cubulețe de cartofi și bucăți de fasole verde, gătite împreună, în aceeași oală. Cartoful adaugă un plus de amidon în apa de la paste ajutând la închegarea sosului și absorbind excesul de ulei din pesto.

Foto: Vicky Wasik, via seriouseats.com

Paste cu pesto, cartofi și fasole verde

Total Time: 15 minutes

Yield: 4

Paste cu pesto, cartofi și fasole verde

Foto: Vicky Wasik

Ingredients

  • Sare
  • 450 gr paste (trenette, linguini sau mafalde)
  • 140 gr cartofi albi, tăiați cubulețe mici
  • 110 gr fasole verde (circa 20 păstăi), cu tijele curățate și tăiate în bucăți de 2,5 cm
  • 1 borcănel de pesto
  • Ulei extra-virgin
  • Parmezan ras

Instructions

  1. 1. Într-o oală mare pune apă cu sare la fiert, fierbe apoi pastele, cartofii și fasolea verde până când pastele devin al dente iar cartofii și fasolea se frăgezesc. Aruncă apa dar păstrează o ceșcuță, pe care o vei folosi mai târziu. Transferă pastele, cartofii și fasolea într-un castron mare.
  2. 2. Adaugă pesto peste paste, împreună cu un sfert din apa păstrată de la fiertul pastelor. Amestecă bine pentru a emulsifia pesto-ul și a transforma apa de la paste într-un sos cremos. Mai adaugă apăpăstrată în ceșcuță, câte o lingură, atunci când e nevoie și pastele par a fi uscate. Presară un pic de ulei de măsline și servește cu parmezan ras.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
http://chilipepper.ro/paste-cu-pesto-cartofi-si-fasole-verde/

Despre autor

Chili Pepper

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro%20

carturesti.ro%20




Booking.com

Fii prietenul nostru!