Rețete

Sparanghel la tigaie, cu vinegretă de lămâie

Ai cumpărat sparanghel și vrei să-l prepari într-un mod simplu și delicios? Trage-l la tigaie, cu o vinegretă de lămâie. Simplu și de efect.

Sparanghel la tigaie, cu vinegretă de lămâie

Prep Time: 10 minutes

Cook Time: 10 minutes

Total Time: 20 minutes

Yield: 4

Sparanghel la tigaie, cu vinegretă de lămâie

Ingredients

  • Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius
  • * Pentru sparanghel:
  • 400 gr sparanghel proaspăt, cu tijele lemnoase înlăturate
  • 2 linguri de ulei extra-virgin
  • sare de mare și piper proaspăt măcinat
  • * Pentru vinegretă
  • 1/2 lingură muștar de Dijon
  • Suc de la o jumătate de lămâie
  • 1 ligură ulei de măsline
  • sare de mare și piper măcinat

Instructions

  1. Într-o oală mare scufundă sparanghelul în ulei de măsline și asezonează-l cu sare și piper.
  2. Treci conținutul într-o tigaie și prăjește circa 10 minute, până ce sparanghelul se frăgezește dar rămâne țeapăn.
  3. Între timp, prepară vinegreta: într-un castronel amestecă viguros muștarul și zeama de lămâie. Toarnă ușor uleiul de măsline, amestecând apoi rapid pentru a emulsifia uleiul în mixul suculent. Adaugă sare și piper, după gust.
  4. Transferă sparanghelul pe o farfurie, toarnă vinegreta deasupra și servește-l. Preparatul poate fi servit atât cald cât și rece.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
http://chilipepper.ro/sparanghel-la-tigaie-cu-vinegreta-de-lamaie/

Despre autor

Chili Pepper

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro%20

carturesti.ro%20




Booking.com

Fii prietenul nostru!