deserturi
Foto: Canva Photos
Gourmet Rețete

3 rețete de deserturi făcute din 3 ingrediente

„Deserturile nu sunt de mine, mai bine le cumpăr de-a gata” sau „Îmi e frică să fac deserturi, sunt așa de complicate”… Acestea sunt doar variațiuni ale temerilor cu care ne confruntăm toți cei care nu suntem cofetari, însă există și rețete de deserturi simple, pe care oricine le poate face, și pentru care nu ai nevoie de prea multe ingrediente complicate.

Iată, așadar, 3 rețete de deserturi făcute din doar 3 ingrediente! Ca să nu mai spun și că se fac rapid, deci acum, când majoritatea am început munca, e simplu să le pregătești chiar și după o zi de lucru.

Tort de înghețată

ice cream cake
Foto: NatashaBreen

Este foarte simplu și de efect, mai ales dacă ai musafiri într-o zi călduroasă de vară. Dar nu numai.

Vei avea nevoie de o înghețată la alegere. Dacă ai și musafiri, rezumă-te la arome clasice, precum vanilia și ciocolata, pe care le preferă toată lumea, dar altfel, poți fi oricât de creativ vrei. Va trebui să o scoți din congelator înainte de pregătire, ca să apuce să se înmoaie bine. Așa că primul pas este scoaterea înghețatei, iar apoi urmează pregătirea blatului.

Cel de-al doilea ingrediente îl reprezintă cel pentru blat. Și aici poți fi oricât de creativ, folosind orice fel de biscuiți ai chef, de la Oreo la cei digestivi sau chiar napolitane ori fursecuri. Orice ai alege, ideea este să îi sfărâmi, exact ca pentru un cheesecake și să îi presezi bine pe fundul unei forme de tort.

Peste stratul de biscuiți sfărâmați, toarnă înghețata topită.

Cel de-al treilea ingredient este toppingul. Acesta poate fi pus acum sau la sfârșit. Poți alege sirop de ciocolată sau caramel, vreo dulceață, fulgi de ciocolată, bombonele sau fructe proaspete ori frișcă. Ține cont de ingredientele care se pot congela și cele care nu, astfel încât să știi dacă le adaugi imediat sau la sfârșit. De exemplu, siropul de ciocolată poate fi pus imediat, însă frișca, nu. Fructele pot fi puse oricând, depinde de textura pe care vrei să o aibă desertul la final. După ce ai turnat înghețata și eventual toppingul, bagă din nou totul la congelator pentru câteva ore. Tortul de înghețată ar trebui să stea cel puțin 4 ore ca să fie ușor de feliat.

Trufe de ciocolată

trufe ciocolata
Foto: Artjazz

Probabil că ești obișnuit cu cele de la cutie, care par destul de complicat de făcut. Dar nu sunt deloc. Nu ai nevoie decât de ciocolată, frișcă lichidă și cacao.

Frișca se topește și în ea se pune ciocolată bucăți, într-o proporție de 2 la 1 ciocolată față de frișcă. Când ciocolata s-a topit, se toarnă într-o tavă și se lasă la răcit. Ar trebuie să aibă o consistență de cremă foarte groasă. Se iau cu lingura sau lingurița porțiile care vor deveni trufe și se formează între palme biluțele (sau ce formă vrei).

În mod clasic, trufele se dau prin cacao înainte de servire, dar poți fi creativ și să alegi alt ingredient, poate fulgi de cocos, poate alune zdrobite, sau poate tot ciocolată topită, în care le scufunzi repede, pentru a prinde o crustă crocantă.

Tartă cu mere

tarta cu mere
Foto: bonchan

Este mult mai ușor de făcut decât îi spune numele.

În primă fază trebuie să pui pe fundul unei tăvi o foaie de aluat foietaj și să îl înțepi ușor cu o furculiță, având grijă să nu găurești complet aluatul. Al doilea ingredient este dulce de leche de la borcan. Este practic un lapte condensat caramelizat pe care dacă nu îl găsești ca atare, poți să îl obții prin fierberea vreo oră, două, în funcție de cât este de mare, a unei conserve de lapte condensat. Așadar, toarnă dulce de leche peste aluat într-un strat subțire. Deasupra, așază frumos felii subțiri de măr și dă tarta la cuptor până ce aluatul de înfoaie și devine auriu și merele devin moi. Înainte de a o pune la cuptor, însă, poți să mai stropești cu câteva picături de dulce de leche, dacă ai chef.

Cel mai bine este să o servești proaspăt scoasă din cuptor. Și dacă mai ai și vreo înghețată prin congelator, nu te sfii să o adaugi.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro
Booking.com

TukTuk.ro