carte de bucate
News

30+ și înfloritoare

30+ și înfloritoare este o carte de bucate atipică. Irina Alexe este scriitoare, jurnalistă și om de comunicare, iar gătitul a fost mereu a doua sa natură.

Colecția de 37 de rețete este scrisă cu umor și indicații exacte, așa cum îi stă bine unei cărți de bucate parcă scrisă de vreo bunică pe un caiet cu paginile îngălbenite. De fapt, comparația cu caietul bunicii se potrivește foarte bine în acest caz pentru că Irina a ales să împărtășească cu cititorii o serie de rețete de casă, mâncăruri cu care am crescut cu toții și de care de multe ori ne este poftă. Astfel, vei găsi în 30+ și înfloritoare indicații pentru mămăliga cu brânză și smântână, ciocolata de casă, borș de salată verde, sărățele ori negresă.

De vreo 15 ani tot am gătit. Am sperat că sunt o stea nedescoperită a tigăii. Nu îmi place să dau rețete, nu îmi place să mă maimuțăresc pe site-uri despre gătit și nici să fac poze mâncării (deși am câteva). Dacă cineva s-a prins că gătești ocazional, nu o să mai scapi de remarci de genul: „Cum? Nu-ți faci borș în casă? Desertul e cumpărat? How could you?! Nu ai cuptor să îți coci pâinica pe vatră?” Dar da, gătitul mă relaxează de multe ori.

Așa își rezumă Irina relația sa cu preparatul mâncării.

În rest, mai spune că în 30+ și înfloritoare nu vei găsi tehnici elaborate de petrecut timpul la cratiță; „ciorbițe, supițe, tocănițe – cu diminutiv nu avem! Avem mâncare serioasă, de încropit între două sesiuni de binging”; absolutul în materie de gătit sau absolutul în materie de ceea ce ar trebui să facă femeile în zilele noastre.

Citește și despre cartea Joseph Hadad Omul.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro