Food stories

7 tendințe culinare în 2016

Matt Preston a publicat deja lista lui cu presupuse trenduri culinare ale anului 2016 în ziarul The Daily Telegraph. Cu toții suntem nerăbdători să aflăm ce a propus Matt. De ce? Deoarece el este o personalitate importantă în industria culinară: judecător experimentat al showului MasterChef, jurnalist australian de food & lifestyle, critic de restaurant și guru în domeniu.

Beneficiind de experiența căpătată în călătoriile întreprinse pe toate cele cinci continente, Matt a concentrat în doar 7 tendințe întreaga perspectivă globală gastronomică, pentru anul 2016. Noi am ales elementele esențiale pe care le vom observa cu siguranță în restaurante pe parcursul acestui an:

1 Focul!

Dacă 2015 a fost despre murături și fermentări, se pare că 2016 va fi în bună măsură despre gătitul la foc deschis.

Grant Achatz a ales câteva restaurante care gătesc la foc deschis. Gaston Acoria, cu Los Valientes, Russell Moor cu restaurantul său cu specific mexican: Hartwood… și, să nu uitam de Allison Hopelain cu al ei Camino specializat în preparate tipice Californiei.

2. Demersuri ecologice

Restaurantele vor începe să adauge încet-încet norme ecologice în activitățile lor, pentru a diminua risipirea alimentelor. În momentul în care nu vor mai dori să utilizeze flacăra pe bază de gaz vor utiliza căldura produsă de soare.

Villaseca Solar este un restaurant din Chile care prepară mâncarea utilizând aparate ce funcționează pe bază de energie solară.

Restaurantul Villaseca Solar
Restaurantul Villaseca Solar

3 Pe aceeași lungime de undă

Restaurantele de pretutindeni, din San Francisco în Paris, din Singapore în Cape Town, se vor concentra să facă același lucru la nivel cât mai înalt. Matt menționează un restaurant fast food din Londra care prepară doar homar, în trei moduri diferite. Am mai avut pe blog maeștri bucătari care prepară magnific un anume preparat, precum David Chang cu sandvișurile Fukuserving cu pui prăjit, Daniel Patterson cu loco’l și Jose Audres cu Beefsteak.

4 Înapoi la origini

Va redeveni cool ca restaurantele să își prepare singure brânzeturile și mezelurile.

1 (1)

5 America Centrala și de Sud

Ingrediente minunate, dar totodată dubioase, vor continua să apară în meniurile restaurantelor din America Latină. Ai auzit vreodată de „lulo”? Este o încrucișare între un mangostan și fructul pasiunii.

6 Să mâncam lăstari și frunze

Bucătarii șefi ai restaurantelor de elită își vor dezvolta tehnicile de preparare a frunzelor. Ei experimentează pe o varietate largă de ingrediente de acest fel. Printre acești bucătari șefi se numără și Heston Blumenthal, care a avut acces exclusiv la frunze de stridie, în momentul în care a fost deschis Fat Duck în Melbourne. Purslane (iarba grasă) este un aliment foarte des întâlnit, atât în magazine cât și în restaurante.

7 Icrele urcă în top

Matt a observat o creștere a numărului de meniuri în care sunt incluse icrele. Ele sunt folosite în întreaga lume sub formă de sos sau garnituri, fiind proaspete, afumate sau uscate. Trebuie să facem o mențiune specială în legătură cu două preparate excepționale: butarga pe pat de roșii și arici de mare cu avocado pe pâine prăjită.

Anunță-ne dacă ai întâlnit una dintre aceste preziceri în restaurantele frecventate și fii cu ochii în patru după alte trenduri deosebite care vor apărea.

Foto: mattpreston.me

Despre autor

mm

Alexandra Gheorghias

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro