macarons
Food stories Travel

9 deserturi din lume despre care nu ai auzit

Cu toată globalizarea asta acum putem mânca și la noi cu ușurință pastis de nata, macarons, churros, kuneffe sau mango sticky rice. Toate sunt deserturi delicioase, provenite din diverse colțuri ale lumii. Dar chiar și așa, cu siguranță că mai sunt o grămadă de „dulcegării” despre care nu ați auzit și e mare păcat. Așa că m-am gândit să trec câteva în revistă și să vă fac poftă.

  • Din Canada vin butter tarts, niște tarte mici și ușor de făcut, pe care dacă ai pus limba, nu mai vrei să le uiți.
  • Mai la Sud, mai exact în Sudul Statelor Unite s-a născut hummingbird cake, o prăjitură făcută cu ananas, banane și cremă de brânză.
  • Ceva mai de aproape, din Marea Britanie, vine lemon posset, o cremă groasă făcută din smântână de frișcă, zahăr și lămâie, ce seamămă mult cu crema din tartele de lămâie, și care se mănâncă ca atare, precum un pudding.
  • Din Finlanda vine vispipuuro, un terci făcut din griș și lingoberries, un fel de fructe de pădure specific Nordului, din care găsiți gemuri la Ikea.
  • În Orientul Mijlociu se ascund niște fursecuri denumite maamoul, foarte populare în lumea arabă după perioada Ramadanului sau printre evrei în perioada sărbătorii Purim. Ele sunt umplute cu diverse nuci sau cu pastă de curmale.
  • Halo-halo este un desert din Filipine care este un fel de granita combinată cu înghețată. La origini este făcută din fulgi de gheață cu lapte evaporat și cu diverse arome, sucuri de fructe sau chiar fructe.
  • Sandesh este un desert provenit din Bengal, din Estul Indiei, făcut din lapte, zahăr și cardamom, după o tehnică destul de complexă.
  • Dar ce ați zice de un desert făcut cu sos de soia îndulcit?! Acesta se numește mitarashi dango și provine din Japonia. Este pe bază de găluști mochi puse pe frigăruie și apoi pe grătar, după care sunt glazurate cu sosul de soia dulce.
  • Și ca să încheiam periplul dulce prin lume, ne oprim în Africa de Sud pentru un malva pudding, un fel de blat spongios cu aromă de caise.

Pentru toate găsiți rețete pe atotputernicul net, așa că dacă aveți chef să le încercați fără a bate drumul, sunt la un click distanță.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro