piata negustorilor
Restaurante casual dining

Aerul Bucureștiului de altă dată renaște la Restaurant Piața Negustorilor

Situat pe strada Negustori din zona veche a Bucureștiului, restaurantul Piața Negustorilor este un tribut adus mâncării cu poveste, ce păstrează gustul de la bunica.

Despre restaurantul Piața Negustorilor

Numele și l-a luat de la strada pe care se află, o stradă cu istorie din zona veche a orașului. În plus, intrarea este gândită ca o piață în care, în curând, va apărea un boutique de bunătățuri, borcane și borcănele, mezeluri și brânzeturi ale producătorilor independenți, cei ce sunt, de altfel, și furnizorii ingredientelor folosite în restaurant.

Piața Negustorilor s-a deschis în urmă cu două luni și este un spațiu amplu, cu 100 de locuri în interior, ce odată cu venirea sezonului cald se va extinde și cu o terasă în curtea de la stradă. Weekendurile sunt populate de orchestra ce înviorează atmosfera, iar decorul aerisit a fost gândit de proprietar cu elemente vintage și o frescă realizată de doi pictori murali, ce ilustrează o scenă de stradă din perioada Micului Paris.

Despre meniul Piața Negustorilor

Mâncarea pe care o găsiți în meniu este cea cu care am crescut cu toții, preparate tradiționale, de la carne la garniță la sarmale sau plăcintă cu mere. Selecția a fost făcută de proprietarul Costin Porojan, un bucătar pasionat, care și-a lăsat amprenta în bucătărie, în ciuda pregătirii sale de inginer, și care acum a predat ștafeta echipei pe care a format-o.

Ingredientele sunt pe cât posibil luate de la mici producători locali și apoi gătite după metode tradiționale, fără scurtături. 90% din produse sunt preparate în bucătăria proprie, de la murături la pâine. „Pâine este o bucurie”, este de părere proprietarul, așa că a făcut multe teste până a ajuns la rețeta ideală, pe care acum o face din grâu dur importat din Italia, și pe care o servește din partea casei.

Deși deschis de puțină vreme, restaurantul și-a format deja o clientelă, iar dintre cei noi, sunt și ei atrași de anumite preparate care au devenit vedetă. Astfel, ciorba de afumătură, pomana porcului și coastele, dar și amandina făcută în casă, sunt cele mai comandate mâncăruri.

Adresa: Piața Negustorilor, str. Negustori 21, București

 

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro