Restaurante Restaurante de top

Bistro: Le Grenier a Pain (București)

Proaspăt sărbătorind aniversarea primului an, Le Grenier a Pain, licență franceză a lanțului de brutării cu bistro, și-a deschis de curând și cea de-a doua locație din București.

Despre bistroul și brutăria Le Grenier a Pain

Născut în 1945 într-o familie de fermieri, Michael Galloyer a creat renumita patiserie Le Trianon în zona Angers, iar în 1998 a inaugurat lanțul brutăriilor Le Grenier à Pain unde clienții sunt martorii procesului tradițional de facere a pâinii în orice moment din zi. Brandul Le Grenier à Pain nu s-a oprit însă doar la granițele franceze, iar astăzi a ajuns să numere nu mai puțin de 30 de boulangerii tradiționale în întreaga lume, inclusiv în Japonia, Beirut, China și Rusia.

În București, brutăria cu cofetărie și bistro există în două spații frumos aranjate, primul și cel mai mare este situat în Nordul Capitalei, pe str Nicolae Caramfil, la numărul 87, iar pe cel de-al doilea, recent inaugurat, în găsiți în rondul Pieței Alba Iulia, la numărul 8. Spațiile sunt decorate în stil provensal și beneficiază și de o colecție bogată de vinuri ce pot fi consumate atât în bistro, cât și cumpărate pentru acasă.

Meniul Le Grenier a Pain

Meniul bistro-ului este unul simplu și gustos, adaptat fiecărui sezon. Astfel, vei putea gusta preparate diferite dacă mergi iarna sau vara acolo. Partea de restaurant de la Le Grenier a Pain oferă și servicii de catering, atât pentru evenimente speciale, cât și pentru prânzul office al celor din zonă.

Cele peste 10 tipuri de pâine şi specialități de pâine sunt un adevărat tratament regal pentru papilele gustative. Vedeta brutăriei Grenier rămâne faimoasa baghetă tradiţională – câştigătoarea locului I în anul 2010 şi 2015 în cadrul concursului La Meilleure Baguette de Paris.
Alături de celebrele pain au chocolat şi croissant cu unt franțuzesc, brutarii angajați lucrează zi de zi la delicioase foietaje şi fursecuri cu ciocolată sau vanilie aromată. Nelipsite la Grenier sunt tradiţionalele ecleruri, delicat ornate, tartele cu ciocolată sau fructe și celebrele Elysée şi Framboise, macarons artizanale şi multe alte sofisticate creaţii dulci, o ocazie unică de a savura aromele autentice franţuzeşti. Utilizând creativ ingrediente naturale în combinaţii şi forme inedite, maeştrii cofetari Le Grenier à Pain aşteaptă nerăbdători noi provocări dulci, indiferent de tema evenimentului, realizând astfel torturi spectaculoase.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro