restaurant fine dining bucuresti
Restaurante Restaurante de top

BOSCO – Gourmet Nest (București)

Poate cea mai nouă apariție pe scena restaurantelor din București o reprezintă Bosco – Gourmet Nest, un restaurant care nu se definește ca fiind fine dining, dar nu este nici departe de acest concept.

Despre restaurantul Bosco – Gourmet Nest

Situat în zona de Nord a Capitalei, cu deschidere către parcul Bordei, Bosco (bosco în limbile spaniolă și italiană înseamnă „pădure”) s-a așezat frumos în peisajul natural al zonei, integrat în zona de copaci, continuând spațiul natural, iar conceptul restaurantului este adânc înrădăcinat într-un angajament față de natură. Amenajarea sa în locul unui fost restaurant cunoscut a presuspus un șantier de un an și jumătate până la sfârșitul lui iulie, când ultimele detalii au fost puse la punct și a fost gata pentru a-și primi oaspeții.

Locația are aproximativ 400 mp și include un salon cu înălțime generoasă de 4 metri, o bucătărie deschisă, o bucătărie închisă, o vinotecă cu control al aerului și umidității, o seră închisă și zone dedicate personalului. Restaurantul are 96 de locuri în interior și o terasă de 60 de locuri.

Bosco – Gourmet Nest este primul restaurant operat de Gynda Group – grupul de management operațional fondat de arhitectul și antreprenorul Victor Grosu. El a coordonat și proiectul de design interior, care valorifică locația și respectă mediul înconjurător prin materiale exclusiv naturale: lemn și travertin, suprafețe ample din sticlă, nuanțe de pământ, măslini la interior, tavan din material argilos, lemn ars la exterior.

„Totul a pornit de la pădure și de la dorința de a crea un cuib gourmet în inima naturii. Fiecare element al restaurantului onorează lumea naturală. De la lemnul abundent folosit pentru interior și exterior, la vesela noastră, majoritatea realizată din argilă 100% organică”, completează Victor.

Pe parcursul zilei, lumina naturală inundă spațiul prin pereții vitrați și luminatorul generos, creând o stare confortabilă. La lăsarea serii, scenariile de iluminat arhitectural implementate de specialiștii Design Radar creează o atmosferă aparte.

„Am făcut multe piese-unicat, pe comandă, pentru acest proiect: masa centrală tip sharing table din beton turnat, ușa de intrare din lemn masiv, sculptată cu motive ale pădurii, zonele semicirculare de canapea, care oferă intimitate, și diferite surprize pe care oaspeții le vor putea descoperi la fața locului”, descrie Victor Grosu.

Despre meniul Bosco – Gourmet Nest

Meniul restaurantului este sezonier și propune preparate din bucătăria europeană, cu influențe nordice, realizate cu produse locale, sub semnătura Executive Chef-ului Andrey Korobyak. Pentru a dezvolta meniul, Andrey a avut o perioadă extinsă de documentare și cunoaștere a specificului gastronomic local și a preferințelor oaspeților. A călătorit în diferite zone din România, a luat masa la restaurante de top și s-a familiarizat cu tradițiile românești și produsele oferite de natură în fiecare sezon.

„Conceptul de bucătărie nordică este acum foarte popular, este ușor de înțeles, deoarece se bazează mult pe produse din natură. Am ales această abordare fiindcă natura stă la baza a tot ce înseamnă Bosco – Gourmet Nest: locația înconjurată de multă verdeață, interiorul cu elemente naturale. Pentru aprovizionare, ne bazăm pe produse locale cât de mult putem, și dorim să dezvoltăm cât mai multe relații cu ferme și producători autohtoni”, declară chef Korobyak.

Andrey Korobyak, Executive Chef-ul Bosco – Gourmet Nest, este din Estonia și are experiență în 6 restaurante cu stele Michelin. S-a alăturat proiectului încă din faza de concept, în luna iulie 2023, la invitația grupului Gynda Gourmet. Andrey are o experiență impresionantă în restaurante de top din lume: și-a început cariera la Restaurantul „Egoist” din Tallinn, apoi a făcut parte din echipa „La Table du Gourmet”, cu stele Michelin, din Franța, a trecut pe la renumitul „Geranium” din Danemarca, unde și-a perfecționat abilitățile sub îndrumarea unor bucătari de top ca Jean-Luc Brendel și Rasmus Kofoed.

CITEȘTE ȘI
Portret de chef: Ciprian Zobuian

Andrey a dezvoltat mai multe proiecte HoReCa de top, transformând bucătăriile prin concepte inovatoare. Co-naționalul său, Eduard Kisseljov, a făcut și el parte din echipa „Geranium” Danemarca, și s-a alăturat echipei Bosco – Gourmet Nest ca Head Chef în 2024, la invitația lui Andrey Korobyak.

La secțiunea Starters, tartarul de vită este foarte apreciat de oaspeți, împreună cu pâinea. Dintre felurile principale, caracatița este un preparat vedetă, la fel și șnițelul de vițel, făcut cu chipsuri de gulie crudă. Între deserturi, foarte bine primit a fost desertul cu pere și tartelette-ul, care este servit cu compot de caise, zabaglione, înghețată de busuioc și caramel cu gălbenele.

Meniul de băutură se distinge prin șase cocktailuri signature, create special pentru locație, în acord cu filosofia ancorată în natură a proiectului: Violet Mood, Garden Fizz, Bosco Season, Pear Sour, Basil Charm și Lord. Acestea vor fi schimbate periodic, în funcție de sezon. Meniul de vinuri propune o colecție impresionantă din regiunile viticole celebre ale lumii, selectate de somelierul locației.

Bosco – Gourmet Nest, str. N. Caramfil 2C, București

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.




Booking.com