Drinks Kitchen gadgets Ponturi

Care e diferența dintre un smoothie și un suc. Cele mai bune blendere pentru smoothies

Care e diferența dintre un suc și un smoothie? Probabil e o întrebare pe care ți-ai pus-o la un moment dat. Dacă nu ai găsit încă răspunsul, vom încerca să-l explicăm în cele ce urmează, fiindcă în această perioadă în care smoothies-urile verzi (și nu numai) sunt la mare căutare, poate că a sosit momentul să-ți achiziționezi un blender pentru smoothies și să începi să te alimentezi sănătos în fiecare zi.

Există o diferență între un smoothie și un suc, iar diferența merge mai departe, în impactul pe care le au fiecare dintre acestea atunci când le digeri. Pe scurt, diferența este dată de fibre. Smoothie-urile au o mulțime de fibre, în vreme ce sucurile au foarte puține.

Un smoothie se face punând toate ingredientele într-un bol și procesându-le laolaltă. Fie că folosești un blender foarte puternic, precum Vitamix, unul la modă precum Nutribullet sau unul no-name, rezultatele sunt similare. Vei consuma întregul fruct sau întreaga legumă, inclusiv fibrele lor. Pe de altă parte, un storcător de fructe filtrează mult din fibrele respectivului fruct sau a respectivei legume, lăsând în final doar sucul lichid, nu și pulpa fibroasă, care e dată la o parte. Unele storcătoare de fructe îți permit să incluzi în suc și o parte din pulpă (a se citi, fibra).

De ce contează și la ce sunt bune fibrele

Fibrele ajută digestia lentă, te fac să te simți mai bine și ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, fribrele hrănesc bacteriile din intestin, jucând un rol esențial în menținerea unui nivel bun al sănătății generale.

Există două tipuri de fibre, ambele fiind prezente în diverse fructe și legume. Fibrele insolubile atrag apa în intestine și ajută la digestie. Ele se găsesc în castraveți, țelină, morcovi, nuci și semințe. Fibrele solubile au mai multe beneficii pentru sănătate, aceste fiind legate inclusiv de menținerea unui nivel scăzut al colesterolului, de încetinirea absorbției carbohidraților din mâncare și de hrănirea bacteriilor bune din stomac. Ele se află în mere, fructe de pădure, prune, pere, nuci, ovăz și semințe.

Deci nu trebuie să mai beau sucuri?

Lipsa de fibre din sucuri le conferă acestora un avantaj în fața smoothies-urilor: în sucuri vei găsi mai mulți nutrienți. Acest lucru îl vei găsi probabil bun în săptămânile în care simți nevoia de o ”curățare” făcută prin intermediul legumelor. Sucurile de legume sunt gustoase, reprezintă o sursă rapidă de minerale, vitamine și fitonutrienți.

Partea proastă este că sucurile conțin o mare cantitate de zahăr rovenit din fructe, care nu are lângă el fibrele ce-l vor face să se digere mai greu. În plus, probabil nu-ți vei dori să consumi în fiecare zi câte un kilogram de morcovi sau o varză kale. Nu de alta, dar… costă.

Cum alegi cel mai bun blender pentru smoothies

Alegerea unui blender pentru smoothies este întrucâtva similară cu alegerea unui storcător de fructe. În plus, arată aproximativ la fel și par să facă același lucru. Doar par. Cele trei elemente de bază de care trebuie să ții cont atunci când cauți un blender pentru smoothies sunt:

  • Ușurința spălării
  • Durabilitatea
  • Puterea

Ar mai fi ceva: caută un blender a cărui cană și ale cărui lame pot fi schimbate cu ușurință. Dar să vedem ce elemente fac dintr-un blender pentru smoothies unul cu adevărat bun:

Motorul

E un element important al unui blender. Ai nevoie de un motor puternic, fiindcă lamele au nevoie de forță pentru a zdrobi ingrediente mai tari, prcum gheața, fructele congelate, legumele tari, ca morcovii și țelina. Motorul ar trebui să fie de cel puțin 350 W, dar unul de 500 sau 600 W va fi cu atât mai bun. De asemenea, motorul trebuie să fie nu doar puternic ci și fiabil. Un motor prost făcut se va arde repede iar obiceiul de a face smoothies în fiecare zi solicită motorul, care va trebui să reziste o perioadă îndelungată de timp.

Baza

Baza blenderului nu pare a fi atât de importantă însă de regulă îți va spune despre cât de bun e motorul lui. O bază de metal (spre deosebire de una de plastic) e întotdeauna o alegere mai bună. Cel mai bine vei simți acest lucru testând diverse modele de blendere. Dacă baza se simte grea, înseamnă că motorul e puternic. O bază ușoară nu va menține blenderul stabil pe masă atunci când e în funcțiune și, în plus, va duce la arderea motorului.

Controlul

Ai nevoie de 10-12 viteze ca să faci un smoothie? Nicidecum. Practic, ai avea nevoie de trei setări. ”Pulse” setează blenderul să taie mai întâi ingredientele, o viteză medie va transforma bucățile tăiate în lichidul cu fibre iar o viteză mare va transforma totul într-un smoothie delicios. Există modele de blendere excelente însă, care nu au, practic, niciun buton. Pui ingredientele, dai drumul și ele își fac treaba.

Cana

Alături de motor, cana e al doilea element foarte important. Ai nevoie de o cană dură și… durabilă, fiindcă vei zdrobi gheață, mâncare congelată, legume tari și tot felul de semințe. De aceea, cana trebuie să fie de mare calitate. Și, la o adică, alege un blender pentru smoothies a cărui cană poate fi înlocuită, la o adică.

Curățarea

E o provocare să găsești un blender pentru smoothies care e ușor de curățat și spălat. La majoritatea e nevoie să scoți lamele, apoi să cureți lichidul care rămâne între elementele blenderului. Și totuși, sunt unele care se curăță foarte repede, în doar câteva secunde.

Care sunt cele mai bune blendere pentru smoothies

Vitamix TNC 5200

Un blender profesionist, masiv, perfect pentru a prepara serii medii și mari de smoothies. Dispune de un motor absolut fantastic, care ajută la prepararea unor smoothies fine ca satinul. Partea cea mai bună este faptul că viteza poate fi mărită gradual, ceea ce asigură intrarea ingredientelor în zona lamelor și nu menținerea lor departe de ele, din pricina aerului prea puternic. Dincolo de smoothies, să nu uităm că poți prepara cu el 8 margarite dintr-o lovitură!

Putere 1200 W. Capacitate vas: 1,9 l.

Preț (la data editării): 2998 lei. Cumpără-l de aici.


Delimano Nutribullet Magic Bullet

L-ai văzut prin reclamele de la teleshopping, dar nu l-ai văzut degeaba, fiindcă Nutribullet e un blender excelent, care-și face treaba perfect cu acțiune de rotație pe verticală și orizontală, ce descompune și macină alimentele proaspete în totalitate, eliberând cei mai importanți nutrienți. Vine la pachet cu o carte de rețete și diete, cu un total de 12 piese . Aceasta este varianta de 600 W, dar există și în variante mai puternice, de 1200 W. Nutribullet se curăță în cel mult 30 de secunde.

Putere 600 W. Capacitate vas: 0,7 l

Preț (la data editării): 500 lei. Comandă-l de aici.


Hamilton Beach HBB250

Un blender care e recomandat și pentru băuturi și cocktailuri congelate, precum Margarita sau Daiquiri, care dispune de un sistem Wave Action, ce concentrează mixtura jos la lame, băuturile obținute fiind perfect omogene de fiecare dată. Are două viteze, cu opțiunea Pulse iar cuțitele sunt din inox durabile, cele patru lame fiind făcute să dureze și să garanteze rapiditatea procesării.

Putere: 450 W. Capacitate vas: 1,25 l.

Preț (la data editării): 1298 lei. Comandă-l de aici.


Concept SM 3386

Un smoothie blender foarte accesibil ca preț, care are un consum de energie mic, și care asigură smoothies fine și catifelate, care nu lasă nicio bucată de fruct sau legumă netocată, datorită puterii mari. Are o siguranță încorporată, care nu-ți permite să pornești blenderul dacă recipientul nu e fixat corespunzător pe masă. Vasul este fabricat din Tritan, un material plastic BPA-free, ceea ce înseamnă că nu conține bisfenoli dăunători sănătății.

Putere: 500 W. Capacitate vas: 0,57 l

Preț (la data editării): 189 lei. Comandă-l de aici.


Bosch SilentMixx Pro

SilentMixx Pro este cel mai silențios blender de la Bosch (cu un inovator sistem Noise Reduction), având o putere fantastică și un program HighSpeed. Sfărâmă gheață și toacă ingredientele cu programele automate, alimentele fiind procesate într-un timp foarte scurt grație cuțitului EasyKick care garantează rezultate perfecte și se detașează ușor pentru a fi curățat.

Putere: 900 W. Capacitate vas: 1,5 l

Preț (la data editării): 609 lei. Comandă-l de aici.


KitchenAid Artisan

Un blender de la un brand care nu face niciodată rabat la calitate. Artisan este robust și stabil, construit să reziste mult timp, cu o gamă largă de funcții concepute să facă utilizarea sigură și curățarea rapidă. Este dotat cu o funcție care mărește treptat viteza de rotație, pntru ca alimentele să se amestece mai eficient și pentru a evita împrăștierea lor.

Putere: 550 W. Capacitate vas: 1,5 l

Preț (la data editării): 1069 lei. Comandă-l de aici.


Tefal Perfectmix+

Un blender de mare viteză, cu care obții rezultate fantastice, în primul rând datorită motorului super-puternic, de 1200 W, dar și a tehnologiei revoluționare Tripl Ax, care combină 6 lame din inox xu 3 acțiuni complementare pentru o mixare rapidă. Are 3 programe prestabilite (smoothie, zdrobire gheață, curățare automată), funcție Pulse și variatpr de putere. De asemenea, Perfectmix+ dispune de un sistem de răcire inteligent.

Putere: 1200 W. Capacitate vas: 1,5 l.

Preț (la data editării): 320 lei. Comandă-l de aici.


Philips Viva Collection

Garanția calității Philips se transpune și în blenderul Viva Collection, care are o putere mare și un vas imens. Lama de 5 stele ProBlend asigură o amestecare eficientă, are mai multe viteze pentru ingrediente moi și tari

Putere: 600 W. Capacitate vas: 2 l.

Preț (la data editării): 280 lei. Comandă-l de aici.


Beko TBN 7802X

Design modern, funcție Pulse și viteză variabilă, cuțite de tip Star Blade, cu design special, din oțel inoxidabil, funcție de zdrobire a cuburilor de gheață, un mecanism special de curățare – acestea sunt lucrurile cu care se laudă acest blender Beko ce dispune de un vas cu o capacitate mare, pentru întreaga familie.

Putere: 800 W. Capacitate vas: 1,5 l

Preț (la data editării): 230 lei. Comandă-l de aici.


Russell Hobbs Mix&Go Steel

Blenderul ideal pentru cei care se grăbesc dimineața către serviciu sau către sala de fitness și care vor să-și prepare un smoothie savuros în recipientele de 600 ml pe care le poți lua oriunde. Un blender compact și ușor de curățat, cu lame care pot zdrobi gheața și care poate fi folosit inclusiv pentru supe, cocktailuri și shake-uri.

Putere:  300 W. Capacitate vas: 0,6 l.

Preț (la data editării): 230 lei. Comandă-l de aici.

Despre autor

Chili Pepper

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro
Booking.com

TukTuk.ro