restaurante miami
Restaurante Restaurante de top

Coco – restaurantul inspirat de regina modei

Cum moda este într-o permanentă reinventare, fără a mai fi loc de prea multă inovație, la fel și ospitalitatea caută să atragă prin repunerea în scenă a unor teme de succes, folosind noi artificii. Luxul, opulența și eleganță perioadei Art Deco este una din aceste frecvente repuneri în scenă, pe care de data aceasta au abordat-o și proprietarii celui mai nou restaurant din Miami, Coco.

Inspirat de regina modei, Coco Chanel, restaurantul se găsește în cartierul la modă, Miami Design District, Florida, iar amenajarea sa este o abordare actuală a stilului din prima jumătate a secolului trecut, Art Deco.

Restaurantul frizează opulența prin aspectul inspirat din viața lui Coco, cu pardoseli și blaturi de masă din marmură, candelabre spectaculoase de cristal, ghirlande de perle și stâlpi luminați, placați cu plăci de agată. Are 156 de locuri plus încă câteva la bar, iar unul din aspectele inedite îl reprezintă sistemul audio, ce poate fi controlat individual de oaspeți pentru fiecare masă în parte, astfel încât fondul sonor să fie mai mult sau mai puțin prezent.

Și toate acestea pentru că restaurantul Coco din Miami devine scena unor prestații live odată cu lăsarea serii, de la DJi renumiți la cântăreți, trupe și spectacole de dans.

Meniul realizat de chef Jose Diaz este în acord cu ambientul. Poți începe cu stridii acompaniate de sosuri clasice sau extravagante, atunci când acestea sunt în sezon și poți continua cu preparate de fine dining precum pomme de terre millefeuille făcut cu felii subțiri de cartofi între care se odihnesc o cremă de brânză fină și caviar, sau tagliatellele à la Coco, servite cu cremă de parmezan maturat și, la alegere, 8 grame de caviar ori trufe aromate proaspete. Homarul de Main este și el prezent în meniul de paste, dar evident că poți găsi și New York Steak sau miel de Australia fraged. Iar dacă te încurcă 875$ în portofel, atunci poți comanda vită wagyu presărată cu foiță de aur de 24 k.

Vedeta meniului de cocktailuri o reprezintă Mademoiselle Coco, creat cu lichior de yuzu, gin infuzat cu shiso, fructul dragonului, sirop de ananas, zeamă de lămâie și vin spumant. Alături, însă, poți comanda și o Alter Ego Margarita făcută cu tequila Don Julio Reposado, lichior de ghimbir, chili thailandez, sirop de mandarină și suc de limetă. La restaurantul Coco, Martini-ul de semnătură se face cu vodcă Kettle One, vermouth dulce, cremă de cocos și piper Szichuan.

Deci, ți-ai rezervat deja biletul pentru Miami?

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro
Booking.com

TukTuk.ro