restaurant corto maltese
Restaurante Restaurante de top

Corto Maltese, deliciile Mediteranei aduse într-o formă elegantă (București)

Printre cele mai noi restaurante din București este Corto Maltese, deschis în urmă cu trei săptămâni, un regal de produse mediteraneene puse într-o formă elegantă și servite într-un spațiu primitor din zona Dorobanți.

Despre restaurantul Corto Maltese

Corto Maltese este deschis într-un spațiu care a mai găzduit și alte restaurante, fiind deja construit pentru o astfel de destinație, însă decorarea localului te trimite imediat pe falezele însorite ale Mediteranei. Teracota, nuanțele marine și imaginea unei vegetații abundente, plus tavanul de sticlă care permite soarelui să pătrundă cu generozitate sunt ingredientele alese de designerul Raul Șerban pentru acest spațiu. În total restaurantul are 65 de locuri, însă există zone de separeuri, pentru întâlniri mai intime, de afaceri sau zone doar pentru a te bucura de o cafea.

Despre meniul Corto Maltese

De inspirație mediteraneeană, meniul se bazează pe multe preparate de sorginte grecească și italiană, având însă și mâncăruri din alte zone, cum ar fi tapas-uri iberice sau terină de foie gras. Ingredientele folosite, însă, sunt cât se poate de locale, lucrând cu furnizori din România care au înțeles dedicarea pentru munca lor. Întreaga orchestrație din farfurie a fost pusă în scenă de către executive chef-ul restaurantului, Gabriel Dina.

Poți să îți începi masa cu o serie de meze grecești, de împărțit cu prietenii, pentru ca mai apoi să treci la pizza sau preparate mai serioase precum feluri de mâncare bazate pe carne de miel, vită de Uruguay, de Bucovina, fructe de mare și pește. Printre materiile prime și produsele extrem de apreciate ale restaurantului, se numără stridiile Marennes d’Oléron No 3, midiile din Marea Neagră, creveții de Madagascar, lupul de mare de captură sau faimoasa carne de vită Wagyu. Dar și la pizza vei avea o surpriză pentru că scurtul, dar deliciosul meniu de pizza este conceput de către Ludovic Bicchierai, câștigător, în anul 2016, al campionatul mondial dedicat faimosului preparat italienesc și consultant gastronomic al localului. Ingredientele sunt cele care surprind în mod special pentru că vei întâlni pe blatul crocant, acoperit cu sos făcut în bucătăria localului somon bio de Scoția, trufe sau foie gras.

Meniul gastronomic al restaurantului este completat de o selecție de 120 de vinuri, de la cei mai celebri producători români, împreună cu nume internaționale consacrate, din Franța, Italia, Australia, precum Château Smith Haut Lafitte, Penfolds sau Biserno.

Corto Maltese, str. Lt. Av. Radu Beller nr. 35, București

Meniu Corto Maltese

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro