Drinks Food stories

Cu André Cavalheiro, ambasador Metaxa, despre cocktailuri și viața ca bartender

 André Cavalheiro, Brand Ambassador Metaxa, te învață cum să prepari cocktailul verii 2016

metaxa1André Cavalheiro, Brand Ambassador Metaxa, s-a aflat recent la București pentru a susține un workshop dedicat barmanilor profesioniști în cadrul Metaxa Cocktail Artist Series. Între un pahar de Metaxa 12 stele pur și un cocktail fresh ce ne-a purtat direct pe insulele însorite ale Greciei, cum ar fi Metaxa Oia sau Metaxa Kiss, am reușit să stăm de vorbă cu simpaticul mixolog portughez ce a devenit celebru la Londra, în capitala mondială a bartendingului.

Cum ai început să lucrezi într-un bar?

Încă de la o vârstă foarte fragedă am început să lucrez la barul piscinei dintr-un hotel portughez. Astfel am ajuns să mă îndrăgostesc de arta bartendingului. Într-o zi, un gentleman englez a venit și a cerut o Piña Colada. Nu știam ce este aia așa că mi-a explicat pas cu pas ce trebuie să fac. Așa mi-a stârnit curiozitatea de a explora mai mult domeniul cocktailurilor, dar și de a învăța să relaționez cu clienții. Mai târziu m-am mutat la Londra pentru a mă perfecționa și aici am descoperit Metaxa. Această băutură spirtoasă fină, cu luciri de chihlimbar m-a inspirat și mai mult și m-a ajutat să îmi împing limitele creativității.

Care sunt pașii pe care i-ai urmat în carieră?

Scena preparării de cocktailuri din Londra este foarte pretențioasă. Când am ajuns la Londra a trebuie să îmi reîncep cariera. Cunoașterea este cheia și dacă nu ai cunoștințe teoretice, începi de la zero. În 2010 am început să lucrez la hotelul Mandeville ca bar-back, dar mi-am croit repede drumul spre lumina reflectoarelor, studiind în fiecare noapte ca să înțeleg ce se află în fiecare sticlă din bar. În paralel am participat la toate evenimentele și competițiile din industrie. Iar acestea mi-au deschis ușa către un job la unul din cele mai bune hoteluri din lume, Ritz Londra. Când am descoperit Metaxa în cadrul uneia dintre acele competiții, mi-am arătat interesul real pentru ea și astfel am ajuns Brand Ambasador Metaxa la Londra și am dezvoltat împreună cu compania producătoare conceptul “METAXA Cocktail Artist Series”. Azi, sunt norocosul călător prin lume care face ceea ce iubește mai mult: cunosc oameni noi din toate culturile, împart cu alți barmani cele mai noi trenduri din capitala mondială a cocktailurilor și îmi împart pasiunea pentru Metaxa 12 Stele cu prietenii.

Cum ți-au schimbat cariera premiile pe care le-ai câștigat la competițiile de specialitate?

În ultimii ani, recunoașterea în mediul mixologilor este foarte importantă pentru avansarea în carieră. Aduce un plus de valoare calităților tale și te scoate clar în față, dezvelindu-ți noi oportunități de joburi.

metaxa2Care este cocktailul tău preferat? Să-l bei, nu să-l prepari.

Mai nou, preferatul meu este o creație proprie, pe care am realizat-o cu Metaxa 12 Stele și care se numește Metaxa Oia. Unul din cele mai spectaculoase apusuri de pe Marea Egee, cel din Santorini, a fost sursa mea de inspirație. Este un cocktail refrișant, aromat și ușor de reprodus chiar și acasă, indiferent în ce colț al lumii ar fi „acasă”.

Ce mai bei în afară de cocktailuri?

Multă apă și cafea.

Care crezi că ar trebui să fie cea mai importantă calitate pe care trebuie să o aibă un barman?

Umilință, să fie de încredere, pasiune, personalitate, creativitate. Este de fapt o combinație a acestor factori pe care orice barman ar trebui să o aibă.

Care a fost cea mai mare greșeală pe care ai făcut-o în spatele tejghelei?

Este o greșeală obișnuită, care le scapă multor barmani. Uităm care este motivul principal pentru care ne aflăm acolo: clienții noștri. Ei sunt cei mai importanți, dar uneori ne lăsăm absorbiți de puseurile de creativitate și pasiune și uităm cât de importanți sunt oamenii pentru cariera noastră.

Cocktail Metaxa Oia:

[amd-zlrecipe-recipe:14]

 

 

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro