Este plin sezon de Bali. Unde te uiți pe Instagram sau facebook, găsești poze din frumoasa insula indoneziană. Însă dacă nu îți permiți să pleci acolo, poți aduce Bali-ul la tine acasă prin aromele sale minunate. Iar acest desert, kolak biu, gata în doar câteva minute, nu presupune niciun fel de efort.
Kolak Biu – ingrediente pentru 2 persoane
- 2 banane
- 2 linguri sirop de zahăr de palmier (îl găsiți la supermarketul asiatic din Dragonul Roșu sau pe site-urile de profil)
- 2 linguri smântână de cocos (un lapte de cocos mai gros)
- 1 frunză de pandan (o găsiți congelată tot pe siteurile de profil, sau poate fi înlocuită cu o păstaie de vanilie)
- 1 lingură amidon de porumb
- 1 vîrf de sare
- 2 căni de apă
- cocos ras pentru ornat
Prepararea pentru kolak biu o vedeți în filmuleț și dacă nu găsiți siropul de zahăr de palmier, există zahărul în sine care se fierbe în proporție 1:1 cu apă (adică 1 kg zahăr cu 1 litru de apă) pentru a obține siropul atât de utilizat în bucătăria indoneziană.
Adaugă un comentariu