spicy food
Foto: icon0.com
Ponturi Spicy

Cum îi convingem pe copii să mănânce iute

Nouă, aici la Chili Pepper, evident că ne place mâncarea picantă, indiferent că este thai, indiană, mexicană, italiană sau neaoșa ciorbă cu ardei iute. Și ca noi, poate că ești și tu și îți pare rău când copilul tău se strâmbă de câte ori vine vorba de ceva mai iute. Deci cum să le insuflăm și copiilor dragostea noastră pentru mâncarea mai picantă?

Mai ales că se știe cât este de greu să îi facem pe cei mici să încerce mâncăruri noi, care ies din clasicele paste sau cartofi prăjiți pe care îi adoră. Primul pas în acest sens este să îi iei în bucătărie și să îi implici în procesul de gătire. Întâi cu mâncărurile pe care le cunosc deja, iar apoi să introduci treptat noi feluri și noi ingrediente, despre care să îi faci curioși. Odată ce le-ai stârnit curiozitatea, dar și încrederea, poți să le arăți diferențele între diversele nuanțe ale unui ingredient: dacă îl consumă ca atare sau dacă este pus în cantități mici în mâncăruri, pentru a le da o aromă aparte. Învață-i despre principiul condimentelor, și anume acela că se folosesc în cantități foarte mici, astfel încât să nu se sperie că le vei scufunda mâncarea în ardei iuți.

Înainte de a trece însă la artileria grea, copiii trebuie învățați cu mâncărurile condimentate, nu picante. Scorțișoară, curry, chimion și altele. Odată ce a prins gustul aromelor mai intense, poți să începi să introduci un pic de gust picant în mâncăruri cu care este deja obișnuit. Sau poți să îl îmbii cu niște sosuri picante, eventual dulci și picante în același timp, pentru că sosurile sunt mereu amuzante și pe placul copiilor.

Iar când vine vorba de iuțeală, ea provine nu doar de la ardeii iuți, și ei de multe feluri, dar și de la piper, hrean, wassabi, ghimbir și să nu uităm de muștar. Așa că poți începe cu clasicii crenvurști cu muștar, pentru ca apoi să faci pași mici spre celelalte variante, nu să sari dintr-o dată la sosul Sriracha și mâncarea mexicană extrem de iute.

Citește și: Descoperă sosurile picante din bucătăriile lumii

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro
Booking.com

TukTuk.ro