Ponturi

Cum recunoști dacă peștele e proaspăt

Vrei să-ți impresionezi prietenii și să gătești pește proaspăt la cină dar nu știi de unde să începi atunci când vine vorba de a alege un pește cu adevărat proaspăt? Îți oferim șapte ponturi pentru a recunoaște peștele proaspăt din magazine și pentru a-l curăța cum se cuvine.

1 Fermitatea

Pentru a face diferența în legătură cu peștii care abia au fost pescuiți, trebuie în primul rând să verifici fermitatea acestora. Dacă peștele e rigid și stă țapăn, înseamnă că e proaspăt.

2 Strălucirea

Pielea peștelui strălucește atunci când e proaspăt pescuit. Dacă pielea e pală, atunci probabil că peștele e decongelat.

3 Ochii limpezi

Un alt semn care indică prospețimea creaturii din adâncuri este felul în care-i arată ochii. Prin urmare privește-l în ochi și dacă aceștia sunt bombați și au pupila neagră… ia-l acasă!

peste

4 Branhii roșii (dar nu mereu)

În privința branhiilor, nu poți fi mereu sigur că peștele e proaspăt dacă acestea sunt de culoare roșie/roz față de peștii care au branhii mai închise la culoare. Se spune că branhiile maronii reprezintă un semn de bătrânețe dar culoarea depinde, totuși, și de habitatul natural al peștelui. Deci nu te baza doar pe acest lucru dar ia-l în calcul atunci când faci inspecția generală a fostului înotător.

5 Verifică sângele

Dacă peștele pierde o mulțime de sânge atunci când îl cureți sau după ce l-ai curățat, e un semn bun, care-ți indică faptul că era proaspăt. O cantitate mare de sânge arată că acesta nu s-a coagulat într-un congelator și că peștele a fost pescuit recent.

6 Șira spinării

Întâmpini dificultăți atunci când încerci să scoți șira spinării în procesul de filetare? Asta înseamnă că peștele e proaspăt. Dacă șira iese prea ușor, înseamnă că peștele a fost supus deja unui proces chimic care l-a frăgezit, prin urmare nu a fost pescuit recent.

7 Eliminarea pielii, un chin

În fine, dar nu în cele din urmă, prospețimea peștelui stă în piele. În sensul că dacă e greu să-l jupoi, înseamnă că abia a fost prins.

Tags

Despre autor

Chili Pepper

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro