Ponturi

Cum să recunoști înghețata perfectă

Nu doar băuturile se testează. Unii iubesc atât de mult înghețata încât știu cum să recunoască o înghețată bună într-un ocean de porcării scoase de la congelator. Uite câteva trucuri pentru a recunoaște înghețata perfectă:

Aspectul: culoarea înghețatei trebuie să fie apropiată de cea a ingredientului de bază. Dacă e prea palidă, s-ar putea să fie veche. Dacă are o culoare prea vie în mod sigur are o tonă de coloranți. Atenția trebuie să se îndrepte și către micuțele cristale de gheață: dacă acestea există, atunci e un semn că înghețata a fost prost depozitată.

Aroma: faptul că înghețata e… înghețată face ca aroma acesteia să nu poată fi percepută.

Consistența: dacă cofetarii folosec prea multă forță atunci când împachetează sau depozitează înghețata, aceasta va arăta prea densă. Iar asta înseamnă că a stat la o temperatură prea joasă (cea optimă e de minus 13 grade) sau că înghețata conține o cantitate insuficientă de aer. Pe de altă parte nu trebuie să fie nici prea moale sau ușoară.

Gustul: pe măsură ce se topește în gură, gustul înghețatei trebuie să devină sesizabil. Trebuie să existe un echilibru perfect între dulceață, aromă, aciditate și conținutul de grăsimi. Dacă înghețata e de calitate, gustul ei va persista în gură încă 20-30 de secunde după ce ai înghițit-o.
 

Tags

Despre autor

Chili Pepper

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro