Foto: chewnibblenosh.com
Ponturi

Cum se marinează carnea

Ca să fii expert în fripturi, învață să marinezi carnea!

Ca să nu îi dai prea mult de lucru dentistului, e bine să te delectezi cu o friptură fragedă şi gustoasă . Pentru că ăsta e rolul marinatelor: să frăgezească şi să dea gust cărnii. Ca să faci toată chestia asta, trebuie să iei în considerare ceva timp. Marinata, în sine, nu durează foarte mult, dar, odată preparată , trebuie să laşi carnea să se îmbibe cu zeama respectivă pentru cel puţin două ore. Dacă vrei un efect şi mai bun, pune carnea în marinată şi las-o peste noapte în frigider. Gustul va fi mai cu personalitate. Plus că, odată marinată , carnea se va găti mult mai repede.

Foto: foodnetwork.com
Foto: foodnetwork.com

Principiile de bază sunt cam aceleaşi şi de la ele poţi să îţi creezi propriul tip de marinată. Marinatele pe care le prepari le poţi folosi şi după ce ai lăsat carnea în ele. Dacă faci friptura la grătar, poţi să o ungi din când în când în timp ce stă la perpelit ca să prindă o glazură gustoasă. Sau poți să separi o parte din compoziție, înainte de a lăsa carnea crudă în ea și să o folosești pe post de sos după ce e gata totul.

Puiul este cea mai ofertantă carne pentru preparare. Ai varianta clasică, în care lași carnea într-o combinație de ingrediente dar poți să mai încerci niște trucuri chiar și înainte de gătire. Dacă prepari pasărea întreagă, bagă în ea vreo două lămâi fierte, în prealabil. Înțepi lămâile și le lași la fiert circa cinci minute. Le scoți din apă și le introduci în interiorul păsării. Lămâile fierte ajută la coacerea mai rapidă pe interior. Sucul lor frăgezește carnea și îi dă un gust mai intens, mai ales dacă printre ele mai bagi și niște rămurele de ierburi aromate.Mai poți să dezlipești pielea de carne și să faci ca un fel de buzunar în care să îndeși o pastă formată din ierburi aromate zdrobite și coajă de lămâie. Odată garnisită, dai pasărea la cuptor: ea se va îmbiba cu tot ce e mai bun din compoziția cu care ai frecat-o.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro