Drinks Ponturi

Cum se servește coniacul

Un coniac, vă rog! Ştii de fapt care e cantitatea care se serveşte în cazul ăsta? Ei bine, nu e vorba de 50 ml, ca în cazul majorităţii băuturilor distilate. La “un coniac” primeşti 25 ml, aşa că nu sări la beregata barmanului, pentru că nu te fură. La fel de puţin recalcitrant trebuie să fii când cel din spatele tejghelei îţi pune vinul distilat în pahar cu formă de lalea şi nu în clasicul ”pahar balon”. Paharul lunguieţ este chiar mai indicat, pentru că aroma se concentrează şi apoi se eliberează constant.

Dimensiunea paharului trebuie să fie în aşa fel încât lichidul să ocupe o cincime din înălţime, pentru ca, în momentul orizontalizării paharului, licoarea să nu curgă. Ai liber la scandal dacă te trezeşti că primeşti un coniac cu gheaţă. Această băutură se bea la temperatura camerei, ba, mai mult, e indicat să încălzeşti paharul în palme. Deşi acest lucru nu îl poţi controla la bar, e bine să ştii – pentru sticla aia pe care ai primit-o şpagă şi te-ai hotărât să o desfaci ca să-ţi impresionezi prietenii. Odată deschisă sticla, bea-o în câteva săptămâni, pentru că aerul pătruns poate deteriora calitatea coniacului. După ce torni în pahar, pune capacul imediat. Dacă ţii sticla pe post de trofeu, poţi să o laşi moştenire şi urmaşilor urmaşilor tăi, fiindcă nu se va deteriora niciodată.

Tags

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

1 Comment

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro