cum alegi pepenele verde
Ponturi

Cum știi dacă un pepene verde e bun?

E vară și abia aștepți să mănânci un pepene verde. Piețele sunt pline, la fel și supermarketurile, îi găsești până și la colț de stradă. Ai ajuns în fața muntelui de pepeni și, ca de fiecare dată, te întrebi care o fi cel mai bun? Câtă vreme vânzătorul nu-ți face un dop, ca să-l guști, senzația de ruletă rusească e evidentă. Și totuși, există câteva semne simple care te fac să nu alegi pepenii la întâmplare. Tot ce trebuie să faci e să-l privești cu atenție, să-l ridici și să-l întorci.

cum alegi pepenele verde

Cum alegi pepenele verde

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să privești pepenele și să te asiguri că nu e lovit, bătut, că nu are găuri sau crăpături. Trebuie să fie tare, nu cu coaja lipsită de fermitate. Apoi, ridică-l și convinge-te că e suficient de greu pentru cum arată. Dacă vei compara doi pepeni de aceeași mărime și cu greutăți diferite, vei vedea că cel mai greu e copt. Greutatea indică, de asemenea, faptul că pepenele e proaspăt, deoarece dacă un pepene e trecut, pierde apă, iar acest lucru îl face mai uscat.

cum alegi pepenele verde

În al treilea rând, întoarce pepenele spre tine pentru a-i vedea partea pe care a stat pe pământ, pata aceea galbenă. Dacă galbenul este cremos, înseamnă că a fost recoltat la momentul oportun, când este tocmai bun de mâncat. Dacă vezi o porțiune albă sau de un verde crud sau dacă, dimpotrivă, nu vezi nicio pată, înseamnă că pepenului nu i s-a permis să se coacă. Și cum pepenii nu sunt fructe care continuă să se coacă după ce sunt culeși… e bine să-i eviți pe cei cu asemenea probleme.

Mai există un pas în alegerea unui pepene verde bun, dar acesta este unul mai degrabă subiectiv: ciocănește-l. Teoria spune că dacă sună a gol, atunci e copt, în vreme ce un pepene trecut sună estompat când îl ciocănești. Dacă nu dai greș cu tehnica ciocănitului, atunci îți poți lua o diplomă în depistarea pepenilor buni.

Acestea fiind zise, nu te alarma dacă atunci când tai pepenele observi o crăpătură în interiorul miezului roșu. Aceasta se numește „boala inimii goale” și chiar dacă nu arată prea apetisant, pepenii care o au sunt foarte buni și ar trebui să fie la fel de gustoși precum cei „sănătoși”. De fapt, unii dintre aceștia sunt chiar mai dulci.

Citește și: Care e diferența dintre un smoothie și un suc

Saci de aspirator

Despre autor

Chili Pepper

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro