Restaurante de top

Dancing Lobster, locul unde mâncarea portugheză te poartă pe malul Atlanticului

Situat în incinta clubului Pescariu, restaurantul Dancing Lobster este singurul din București ce are specific portughez, iar bucătarii sunt veniți tot din mica țară însorită de pe malul oceanului.

Despre Dancing Lobster

Odată ce pătrunzi în universul homarului dansator, designul spectaculos te teleportează către adâncurile colorate ale mărilor populate de pești spectaculoși și corali decorativi.

Fondatorii Dancing Lobster, Jose si Rodica, îndrăgostiți fiind de tot ceea ce înseamnă Portugalia, au pariat pe minunățiile culinare specifice și au hotărât să construiască totul în spiritul portughez. De la ingrediente secundare până la cele de bază, crustaceele, peștele și fructele de mare, toate sunt aduse proaspăt, direct din Portugalia.

De aspectul spectaculos al interiorului s-a ocupat architectul Victor Grosu, de la biroul de arhitectură Grosu Art Studio. Clădirea de aproximativ 400 mp, a permis amenajarea unor spatii generoase.  Materialele utilizate la amenajare sunt naturale și simple, fierul forjat și lemnul fiind combinate armonios cu plăci ceramice și faianță cu motive portugheze.

Piesa de rezistentă a spațiului este chiar oceanul, cu toate nuanțele sale de albastru. Acvariul cu crustacee vii este una dintre atracțiile centrale ale restaurantului, urmată cu succes de vitrina de pește proaspăt, de unde poți alege ce poftești. O altă atracție este Mercado, mini-magazinul de produse alimentare portugheze care te întâmpină în holul de la intrare și ieșire. De la conserve din pește, la diferite tipuri de uleiuri, vinuri și alte delicatese, astfel încât experiența să fie una completă.

Spațiul este împărțit în mai multe zone, având capacitatea de a găzdui clienți a la carte pana la 80 de persoane. Pentru evenimentele standing, Dancing Lobster poate găzdui până la 150 de persoane. Pe lângă sala principală, restaurantul are și un salon VIP, de 10 locuri, ai cărui pereți sunt decorați cu peste 400 de sticle de vin din toată lumea.

Meniul Dancing Lobster

Gastronomia portugheză este un melanj gustos de mixuri de condimente, pește și fructe de mare, ulei de măsline, toate combinate în farfurii colorate și înmiresmate. Dancing Lobster este un restaurant de pește, pe care poți să ți-l alegi singur din galantar sau chiar din acvariu, pește ce a dat din înotătoare în Atlantic, acolo de unde este adus direct pentru Dancing Lobster.

Meniul restaurantului vine cu un bagaj istoric fantastic, cu toate tradițiile vechi și noi. Printre cele mai cunoscute și apreciate rețete fiind Bacalhau și Cataplana de pește sau fructe de mare, un fel de tocană făcută într-un vas special, sau pateul de crab ori sepia pane (choco frito),

Chef Samuel, are 26 de ani, vine direct din inima Portugaliei și este un tânăr chef extrem de talentat, care a lucrat alături de chef Jose Avillez, un reper al gastronomiei portugheze, fiind sous chef la restaurantul Belcante (deținut de Jose Avillez), unul dintre cele mai apreciate restaurant din Lisabona, distins cu 2 stele Michelin.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro