Restaurante Restaurante casual dining

Galletto, grădina suspendată din Centrul Capitalei

Ascuns printre casele de la intersecția străzii Căderea Bastiliei cu Grigore Alexandrescu, restaurantul Galletto chiar este o grădină suspendată în care poți simți aerul mediteraneean chiar și în plină iarnă. În clădire intri din stradă, însă pentru a ajunge la restaurant este nevoie să urci la etaj, acolo unde te așteaptă o terasa acoperită cu un acoperiș de sticlă retractabil, ce în sezonul cald se deschide și lasă terasa să fie inundată de vremea frumoasă.

Despre restaurantul Galletto

Deschis în urmă cu un an jumătate în locul altui restaurant, Galletto face parte din același grup cu Osteria Zucca, ambele având specific italian și lăudându-se cu ingrediente importate direct de acolo.
Terasa este scăldată de lumina ce pătrunde prin acoperișul de sticlă retractabil și decorată cu palmieri maiestuoși răspândiți printre cele 110 locuri ale restaurantului, ce te poartă pe malurile Mediteranei.
Serile de vineri și sâmbătă aduc pe lângă preparatele gustoase și performance-uri cu muzică live, făcând astfel ca timpul să stea în loc.

Despre meniul Galletto

Cu o lungă experiență în ospitalitate și o ședere considerabilă în Italia, proprietarul a construit un meniu cu specific, care să răspundă tuturor poftelor, de la antipasti la pizza sau paste și feluri principale. Însă vedeta meniului este cocoșelul gătit pe jar, de unde își și trage numele restaurantul. Galletto este importat din Italia, din ferme organice din Valle Spluga și este atent condimentat înainte de a fi perpelit deasupra jarului. La el îți poți alege apoi orice garnitură, după preferință. Iar dacă nu vrei să încerci specialitatea locului, poți încerca alte specialități la grătar sau mai lejerele paste. Nici iubitorii de burger nu sunt uitați, așa că poți alege una din cele trei variante din meniu. La capitolul deserturi, deși poți încerca de la gelato la tortul casei, cel mai apreciat de către clienți, și, deci, cel mai comandat, este tiramisu.

Adresa: Restaurant Galletto – str. Căderea Bastiliei 78, București

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro