Restaurante Restaurante casual dining

Gilda, amintirea femeilor emblematice ale Italiei (București)

Situat pe cea mai importantă stradă din Centrul Vechi al Bucureștiului, pe Lipscani, restaurantul Gilda s-a deschis în octombrie 2016 ca un loc dedicat în special femeilor, însă atrage un public variat, atât localnici, cât și turiști.

Despre restaurantul și clubul Gilda

Filmul omonim a fost cel care a inspirat denumirea localului și poziționarea prietenoasă pentru femei a continuat și cu numerele artistice care populează serile de weekend. Concertele frecvente le aduc pe scena constituită ca una de teatru pe multe din vocile importante feminine ale muzicii românești. Atunci când muzica live nu răsună din difuzoare, un spectacol de animatoare și MC feminin întrețin atmosfera. Serile din timpul săptămânii, însă, sunt dedicate piano-bar-ului.

Decorat după indicațiile proprietarilor, clubul-restaurant are o capacitate de 350 de persoane în nopțile aglomerate, din care 130 de locuri pentru partea de restaurant din interior. La acestea se mai adaugă alte 60 de locuri pe terasa încălzită.

Cu o echipă de barmani dedicați, spectacolul din club nu se rezumă doar la cel de pe scenă, ci se întâmplă și în bar, acolo unde băieții au grijă să întrețină atmosfera cu diverse show-uri de bartending.

Despre meniul Gilda

Proaspăt schimbat sub îndrumarea lui chef Costi Roca, meniul de la Gilda este unul de gastro-pub, cu preparate emblematice la nivel internațional, cărora bucătarul le-a păstrat amprenta originală sau le-a adus propria viziune. Vei găsi aici paste cu sos de roșii sau ragu făcute după rețetele unei bunici italiene, rețete vechi de peste 100 de ani, dar și interpretări moderne ale cărnii de porc gătită sous-vide.

Meniul are un caracter permanent, la care se adaugă un meniu temporar, specialitățile bucătarului, ce se schimbă o dată la două luni, în funcție de sezon.

Cele mai apreciate produse sunt, ca peste tot de altfel, coastele și burgerii, însă preparatul vedetă de la Gilda îl reprezintă coasta de vită Texas (din vită texană veritabilă), slow cooked și învelită în aluat foietaj. Cu excepția chiflelor folosite pentru burger și a sosului de soia, în rest totul este produs în bucătăria proprie, de la sosul barbecue la dulceața de bacon. La capitolul desert, cheescake-ul este câștigător, urmat îndeaproape de Pavlova în interpretarea Gilda.

Fiind un restaurant ce la lăsarea serii se transformă în club, meniul de bar este unul impresionat, cu beri la draft și sticlă, pe toate gusturile, de la Tuborg la Angelo Poretti, cu limonade făcute cu piureuri proaspete de fructe sau shot-urile curcubeu.

Prețuri din meniul Gilda

Adresa: Restaurant Gilda, str. Lipscani nr. 53 București

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro