Situat pe cea mai importantă stradă din Centrul Vechi al Bucureștiului, pe Lipscani, restaurantul Gilda s-a deschis în octombrie 2016 ca un loc dedicat în special femeilor, însă atrage un public variat, atât localnici, cât și turiști.
Despre restaurantul și clubul Gilda
Filmul omonim a fost cel care a inspirat denumirea localului și poziționarea prietenoasă pentru femei a continuat și cu numerele artistice care populează serile de weekend. Concertele frecvente le aduc pe scena constituită ca una de teatru pe multe din vocile importante feminine ale muzicii românești. Atunci când muzica live nu răsună din difuzoare, un spectacol de animatoare și MC feminin întrețin atmosfera. Serile din timpul săptămânii, însă, sunt dedicate piano-bar-ului.
Decorat după indicațiile proprietarilor, clubul-restaurant are o capacitate de 350 de persoane în nopțile aglomerate, din care 130 de locuri pentru partea de restaurant din interior. La acestea se mai adaugă alte 60 de locuri pe terasa încălzită.
Cu o echipă de barmani dedicați, spectacolul din club nu se rezumă doar la cel de pe scenă, ci se întâmplă și în bar, acolo unde băieții au grijă să întrețină atmosfera cu diverse show-uri de bartending.
Despre meniul Gilda
Proaspăt schimbat sub îndrumarea lui chef Costi Roca, meniul de la Gilda este unul de gastro-pub, cu preparate emblematice la nivel internațional, cărora bucătarul le-a păstrat amprenta originală sau le-a adus propria viziune. Vei găsi aici paste cu sos de roșii sau ragu făcute după rețetele unei bunici italiene, rețete vechi de peste 100 de ani, dar și interpretări moderne ale cărnii de porc gătită sous-vide.
Meniul are un caracter permanent, la care se adaugă un meniu temporar, specialitățile bucătarului, ce se schimbă o dată la două luni, în funcție de sezon.
Cele mai apreciate produse sunt, ca peste tot de altfel, coastele și burgerii, însă preparatul vedetă de la Gilda îl reprezintă coasta de vită Texas (din vită texană veritabilă), slow cooked și învelită în aluat foietaj. Cu excepția chiflelor folosite pentru burger și a sosului de soia, în rest totul este produs în bucătăria proprie, de la sosul barbecue la dulceața de bacon. La capitolul desert, cheescake-ul este câștigător, urmat îndeaproape de Pavlova în interpretarea Gilda.
Fiind un restaurant ce la lăsarea serii se transformă în club, meniul de bar este unul impresionat, cu beri la draft și sticlă, pe toate gusturile, de la Tuborg la Angelo Poretti, cu limonade făcute cu piureuri proaspete de fructe sau shot-urile curcubeu.
Prețuri din meniul Gilda
Adresa: Restaurant Gilda, str. Lipscani nr. 53 București
Adaugă un comentariu