News

Hard Rock Cafe București a lansat un meniu cu preparate românești

În noiembrie, Hard Rock Cafe București sărbătorește centenarul Marii Uniri cu un meniu cu preparate tradiționale românești. Preparatele autohtone au fost create de chef Corneliu Cârstea, care a pornit de la rețete clasice, asupra cărora și-a pus amprenta. Ediția limitată va include platouri reci, cu zacuscă, pastă de jumări, brânzeturi de toate felurile și cârnați, și va continua cu feluri principale ce evocă gusturile de acasă: rață pe varză, cotlete de berbecuț, mușchi de porc maturat în vin sau saramură din crap de Dunăre.

Pentru desăvârşirea gustului, somelierul Mihai Visoiu a asociat fiecare produs cu un vin românesc, care completează perfect și pune în valoare savoarea preparatelor din meniu.

Platou Tradițional (pentru 3 persoane)

Cârnați afumați, cârnați la bardă, ghiudem, mușchiuleț de porc afumat, brânză de burduf maturată în coajă de brad, brânză maturată în condimente, telemea de oaie, pâine țărănească cu zacuscă de vinete, pastă din jumări de porc, ceapă roșie și castraveți murați. Merge perfect cu o băutură aperitiv tradițională: vișinată, țuică sau palincă de la Zetea de Transilvania.

Saramură de crap cu mămăligă și sos de leuștean

Mălai fiert în lapte, cu crenguțe de cimbru proaspăt și rozmarin, pentru cea mai fină și aromată mămăligă. Se adaugă legume coapte pe grătar, midii din Marea Neagră, file de crap de Dunăre în saramură, sos de leuștean și un ardei iute copt. Asociat cu Fetească Regală de la Crama Ceptura.

Cotlete de berbecuț cu ghiveci călugăresc

Cotlete de berbecuț marinate în Fetească Neagră, cimbru, țelină, morcov și ceapă roșie, servite alături de ghiveci călugăresc de legume și crema fină de spanac cu usturoi, peste care adăugăm un ou de prepeliță prăjit. Se asezonează cu sos din Fetească Neagră cu miere de salcâm sălbatic, rozmarin și cimbrișor. Asociat cu La Cetate Fetească Neagră de la Crama Oprișor.

Pulpă de rață pe varză

Pulpă de rață confiată în untură și rumenită ușor pe grătar, servită alături de varză murată călită cu semințe de chimen și ardei. La final stropim cu sos de vin cu măghiran și alăturăm prune uscate. Asociat cu Terra Română Fetească Neagră de la Crama S.E.R.V.E.

Carne de porc friptă pe grătar cu cartofi țărănești

Pregătim pe grătar bucăți fragede de mușchiuleț de porc maturat în Fetească Neagră cu ierburi aromate, usturoi și sare de Praid. Alăturăm cartofi zbrobiti cu telemea de capra, inmiresmati cu mărar. Se combină perfect cu sos de oase cu vin, parfumat cu usturoi copt și arome că odinioară. Asociat cu Caloian Fetească Neagră de la Crama Oprișor.

Meniul românesc va fi disponibil în restaurantul Hard Rock Cafe până la sfârșitul lunii noiembrie.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

1 Comment

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro