Restaurante Restaurante casual dining

The Harp – cel mai vechi Irish Pub din București

Imensul pub irlandez a devenit de ani de zile un punct de reper în zona Pieței Unirii din Capitală, fiind acolo încă din 1994. În 2013, însă, el a fost preluat de o altă echipă managerială, care îl operează și astăzi, iar din 2015 s-a născut și puișorul lui, The Harp Bakery, situat la parterul localului.

Despre pub-ul The Harp

Pub-ul are 250 de locuri, dispuse pe două nivele, la care se adaugă și spațiul pentru bakery. Cu un puternic accent de decor anglo-saxon, este locul în care vii cu prietenii pentru bere și mâncare din plin, dar și pentru divese distracții. Miercurea, de exemplu, magicianul Andrei Gîrjob te face să te întrebi cum a reușit nu să scoată iepuri din pălărie, ci să realizeze trucuri mult mai subtile. Joia este rezervată serilor de saxofon sau de distracție la karaoke, în vreme ce vinerea și sâmbăta profesioniști încing atmosfera cu muzică live.

Despre meniul The Harp

Meniurile din pub și din bakery diferă, primul fiind orientat către un meniu de restaurant, în vreme ce al doilea către un meniu de bistro, cu o gamă mult mai variată de deserturi și torturi. Pe acestea din urmă le poți comanda și pentru aniversări în cadrul pub-ului sau le poți lua acasă doar trecând pe acolo și alegând din selecția expusă.

Meniul restaurantului este unul bogat, care se schimbă parțial în funcție de sezon, la cârma lui aflându-se acum chef Răzvan Nicula, prezent în echipa The Harp din 2014 și ajuns executive chef în urmă cu jumătate de an. Meniul este compus din preparate din bucătăria internațională, nelipsindu-i, însă preparatele tipic irlandeze. De la mic dejun, la paste, grătar, pește sau supe, nu trebuie uitați nici burgerii. Ba, în mod special trebuie amintiți pentru că burgerul gigant este vedeta meniului, având trei chiftele de carne. Alături de el, un alt preparat foarte apreciat îl reprezintă coastele de porc. Iar dacă te nimerești în zonă la ora prânzului, poți alege meniul zilei, cu supă și un preparat dintr-o listă considerabilă de feluri principale, plus un desert. Sufleul de ciocolată și cheesecake-ul sunt deserturile dele mai cerute de clienții pub-ului.

Și pentru că este un pub, va trebui să consulți separat meniul de băuturi, care te va satisface cu siguranță.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

1 Comment

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro




Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro