mexic
Restaurante Restaurante de top

Restaurantul Hueso (Guadalajara, Mexic)

Hueso înseamnă în spaniolă „os”, și exact despre asta este acest restaurant avangardist din Guadalajara, Mexic: despre oase. Mai precis, vreo 10000 de oase de animale, toate vopsite în alb, folosite pentru decorarea spațiului.

Vei putea observa pe pereți și tavan oase și cranii obișnuite de vită sau oaie, dar și oase mai speciale, provenite de la balene, șerpi, tigri ori urși. Spectacolul vizual este unul destul de înspăimântător la prima vedere, însă conceptul din spatele lui este unul pe cât se poate de interesant: „Pentru noi, osul înseamnă aromă, gust în mâncare, așa că îi aducem un tribut și în sala de mese”, spune chef Alfonso Cadena, proprietar și bucătar șef al curiosului restaurant.

Un alt element distinctiv de design este masa de lemn unică, imensă, așezată în fața bucătăriei deschise, de la care toți cei 54 de oaspeți pot observa procesul pregătirii cinei.

Deschis în 2014, restaurantul a cules începând cu 2015 mai multe premii de design importante, dar nici la capitolul meniu nu a fost desconsiderat. De design s-a ocupat chiar fratele chef-ului Ignacio Cadena, proprietarul studioului de arhitectură și design Cadena Asociados.

Mâncărurile de la Hueso sunt, după cum bine îți poți imagina, bazate pe multă carne, cu preparate creative, care se schimbă periodic și cu o notă de plată decentă pentru un occidental, aproximativ 50 dolari de persoană la o masă. „Adevărul este că meniul se schimbă în funcție de ce dracu am eu chef să gătesc”, spune cu naturalețe bucătarul. „Vrem să avem libertatea de a schimba lucrurile după bunul nostru plac. Dacă nu am avea astfel de supape de a scăpa de monotonia zilnică, am înnebuni”, completează el într-un interviu pentru Vice.com.

CITEȘTE ȘI
Restaurante de top: Naan (București)

Meniul de mâncare este completat de unul de vinuri biodinamice și o selecție de cocktailuri speciale, pregătite de mixologul restaurantului.

Cadena nu este, însă, la primul său succes, el fiind proprietarul altor două restaurante faimoase în Mexic, La Leche și Carboncabron.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Booking.com