joseph hadad
News

Joseph Hadad Omul

Joseph Hadad este unul din cei mai renumiți și simpatici bucătari din România. Pentru că nu pot spune că este român, deși el așa se simte acum. Totuși își păstrează și esența rădăcinilor, fiind născut și crescut în Israel din părinți marocani și tunisieni. Și exact despre această esență puteți citi acum în cartea Joseph Hadad Omul, apărută la editura Curtea Veche, o biografie presărată cu rețete din copilăria sa.

Cartea pornește din anii de joacă pe străzile orașului Haifa din Israel și își continuă cursul pe firul vieții lui chef Hadad, cu perioada de școală culinară și ucenicie într-un mare hotel, pentru ca apoi să îl urmeze în cariera sa începută fulminant, continuată cu traininguri internaționale și venită la București pentru a crea primul restaurant fine dining după Revoluție, în urmă cu 23 de ani.

Povestea vieții, scrisă de Andra Iliaș, înglobează tradițiile alimentare și de sărbătoare ale evreilor, pe care Joseph le respectă cu strictețe, dar și poveștile de viață, momentele grele care l-au încercat.

Volumul Joseph Hadad Omul se încheie cu sfaturi practice din bucătăria chef-ului, ce pot fi aplicate și în bucătăriile de acasă, dar și cu o serie de 18 rețete ale bucatelor cu care Joseph a crescut, mâncăruri simple și pline de mirodenii, pe care le puteți replica în propriile bucătării.

Joseph Hadad Omul se găsește în librării, fizice și virtuale, și va avea lansarea oficială în cadrul târgului de carte Gaudeamus, pe 24 noiembrie la standul Curtea Veche.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro