kaiamo
Restaurante Restaurante de top

Kaiamo, restaurantul autohton inspirat de experiența internațională (București)

În urmă cu o săptămână s-a deschis unul din restaurantele care cel mai probabil va deveni un punct de referință pe harta gastronomică bucureșteană. Și chiar românească. Kaiamo este visul lui chef Radu Ionescu, un tânăr plin de pasiune pentru mâncare, cu studii și ucenicie la Londra, și întors în țară pentru a demonstra că se poate și aici.

Despre restaurantul Kaiamo

Proiectul a încolțit în mintea chefului în urmă cu trei ani și de un an jumătate, de când s-a întors în țară, a început să prindă o formă din ce în ce mai concretă. Numele pe care l-a ales este un concept străvechi, ce vine din vremea Dacilor și înseamnă năzuință spre absolut, exact ceea ce tinde și Radu Ionescu să obțină în spațiu în care își primește oaspeții: preparate ce ating perfecțiunea. Logoul restaurantului Kaiamo are și el o poveste pentru că reprezintă o mască populară, primită în dar de chef Ionescu de la un meșter ce s-a îndeletnicit cu arta confecționării măștilor vreme de 85 de ani. Astfel, masca tronează la loc de cinste la intrarea în spațiul atent decorat și se regăsește într-o formă stilizată și pe materialele de prezentare ale restaurantului.

Spațiul este împărțit în două zone, o parte de lounge, unde diminețile te poți opri pentru o cafea sau în pauza de prânz poți veni cu un partener de afaceri pentru o discuție relaxată, și partea de restaurant ce este o prelungire a bucătăriei deschise în care poți vedea permanent magia ce transformă ingrediente banale în preparate spectaculoase. Magie pe care unii ar numi-o bucătărie moleculară, alții i-ar spune doar studiu, dedicare și talent.

De design s-a ocupat în mod special proprietarul, pe baza unei colaborări inițiale cu Victor Grosu, iar elementele distinctive ale spațiului minimalist le reprezintă lemnul vechi, negrul pătrunzător și sclipirile aurii din loc în loc. 90 de locuri sunt disponibile , dintre care 20 sunt dedicate zonei de lounge.

Despre meniul Kaiamo

Meniul este unul sezonier, schimbat o dată la trei luni, pentru că vor să se ghideze după ciclurile naturii, la fel ca în antichitate. Alături de meniul a la carte, în fiecare zi la prânz existp o opțiune specială, derivată din meniul principal, pentru a le putea oferi celor ce lucrează în zonă posibilitatea de a mânca la același nivel, dar mult mai repede.

Unul din preparatele surprinzătoare din meniu îl reprezintă parizerul pe ziar, un fel ce îi aduce aminte lui Radu de copilărie și care, se pare, a trezit în mulți alți oaspeți aceleași amintiri pentru că a devenit în doar o săptămână de la deschidere cel mai comandat din meniu. Însă rețeta este trecută prin filtrul cunoștințelor acumulate de chef. Printre toate dish-urile pe care alegi să le comanzi, însă, așteaptă-te să primești din partea casei mici atenții delicioase care te fac să vrei să explorezi și mai mult. „Tot meniul este bazat pe două element: emoție și nostalgie”, așa își începe chef Radu Ionescu descrierea proiectului său de suflet.

Mai rar întâlnit în București, la Kaiamo vei avea parte și de un chef’s table, un meniu fix de 15 preparate de degustare, în care te lași pe mâna echipei din bucătărie pentru o experiență culinară desăvârșită. Pentru aceasta, însă, trebuie să strângi un grup de 6-8 persoane și să faci rezervarea cu cel puțin o zi în avans.

Kaiamo

Adresa: Kaiamo, str. Emil Pangrati 30A, București

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro