prăjituri
News

La Baïonnette cea mai nouă cofetărie franțuzească din București

Cofetăria La Baïonette a fost inaugurată la milocul acestei luni pe Calea Dorobanți nr. 87, fiind o extindere a cofetăriei online deschise în 2016. Numele cofetăriei a fost inspirat de numele unui renumit almanah, creat în timpul Primului Război Mondial, care avea și rolul de a susține moral francezii în această perioadă dificlă, dar și rețete de bucătărie.

Deserturile pot fi ridicate din cofetărie sau comandate pentru ocazii speciale, aniversări private, candy baruri la evenimente private și bufete de evenimente corporate. La Baïonette mai asigură partea de dulciuri pentru o serie de restaurante și cafenele din București așa că este foarte posibil să le fi gustat deja dulciurile.

Prăjiturile sunt inspirate din Encyclopedie du chocolat, adaptări sau reinterpretări ale acestora, fie creații proprii – torturi tip entremet, monoporții, buturugi, tarte și mousse-uri, ecleruri, într-o paletă de gusturi foarte variată.

Plaisir Sucré este o adaptare a unei prăjituri create de celebrul pastry chef și chocolatier francez Pierre Hermé, făcută cu dacquoise de alune de pădure, crocant pralină, ganache de cicolată cu lapte și chantilly.

Foret Noir reinterpretat este pregătit cu blat de ciocolată fără făină, insert de piure de cireșe negre, mousse de cicolată albă aromatizat cu piure de cireșe, mousse de ciocolată albă și glasaj oglindă.

Entremet exotic este o prăjitură cu blat de cocos și lămâie verde, mousse de mango și inserție de fructul pasiunii. 

Cheesecake fraises este reinterpretarea unui cheesecake cu căpșuni pentru care blatul este din pudră de migdale, crocant de alune de pădure, la care se adaugă piure de căpșuni proaspete și mousse de căpșuni cu mascarpone.

Alte clasice precum Paris Brests, Buche de Noel își fac și ele apariția sezonier, alături de o serie de tarte cu zmeură, coacăze, smochine, mango, fistic, mousse-uri, pavlove și alte deserturi consacrate.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro