tacos
Food stories Travel Video

Mâncarea din Peninsula Yucatan

Mexicul este imens și odată cu întinderea sa se dezvoltă și diverse bucătării locale. Din acest motiv nu mi-am intitulat articolul „mâncarea mexicană”, pentru că ea este atât de bogată și nu am putut să o cuprind în scurta mea vizită în Peninsula Yucatan, locul pe care românii îl preferă atunci când aleg să fugă de iarnă la soare.

Bucătăria din Yucatan și Quintana Roo, cele două state prin care am fost, nu este la fel de savuroasă precum cea din Oaxaca, de altfel cea mai cunoscută bucătărie mexicană.

Dar și aici am descoperit feluri emblematice pentru Mexic, de la tacosul nelipsit, care în această zonă este adesea umplut cu carne de porc marinată și gătită lent, denumită cochinita pibil, la tostadas cu tot felul de toppinguri, de la guacamolele născut pe tărâm mexican la nenumăratele feluri de mâncare cu pește și fructe de mare proaspăt pescuite din Marea Caraibelor ce înconjoară Peninsula Yucatan.

CITEȘTE ȘI
Must Party la Casa Doina

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Booking.com