torno subito
News Restaurante Restaurante de top Restaurante în hoteluri

Massimo Bottura iese din granițele Italiei

Unul din cei mai cunoscuți bucătari la nivel mondial este italianul Massimo Bottura ce își ducea până de curând viața culinară într-un restaurant mic și extrem de aglomerat din Modena. Despre el s-au scris multe rânduri, s-au făcut multe documentare, a fost unul din protagoniștii primei serii Netflix a Chef’s Table și a devenit inspirație pentru mii de chefi din întreaga lume. A adus parmezanul la rang de vedetă și a transformat un accident într-un deșert cu renume mondial: Oops!, I dropped the lemon tart.

torno subito

Și pentru că un astfel de geniu culinar nu putea să nu își extindă aripile, destinația alesă de Bottura este Dubai, acolo unde a deschis primul său restaurant din afara Italiei, în cadrul hotelului W din The Palm: Torno Subito.

În afară de acesta, cheful italian și-a mai încântat fanii și cu un pop-up dinner exclusivist la New York, reproducând meniul din Emiratele Arabe.

Conceptul noului restaurant este cel de a îmbina soarele, luxul, atmosfera de vacanță cu legendarul stil de viață italian la dolce vitta. Și, evident, cu creativitatea bucătarului Massimo Bottura. Designul interior este realizat de Bishop Design care spune că brief-ul pentru proiect a fost o manifestare metafizică a plajelor din Rimini din perioada de glorie a anilor ‘60. Totul pus în scenă cu modernitate și chiar lux.

Acum rămâne de văzut cât de repede a ajunge Torno Subito să cucerească cele 3 stele pe care le are Osteria Francescana din Modena, restaurantul care l-a făcut faimos pe Bottura.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro