horeca school
News

Noiembrie este lună plină de cursuri la Horeca School

Workshopuri de specializare în preparate internaționale și de sezon țin calendarul acestei luni la Horeca School.

Delicii tradițioanle italiene

Chef Arcangelo Pistoia revine în weekendul 15-16 noiembrie cu masterclassul Delicii tradițioanle italiene. În cele două zile veți învăța atât tehnici autentice, cât și sfaturi practice pentru a reproduce preparate precum baba, maritozzo, panino con il lampredotto, panino con il polpo, suppli di riso alla amatriciana, crocchetta di patate, prosciutto e mozzarella, pizza parigiana și baccalà fritto.

Născut în inima Pugliei, Italia, în 1977, Arcangelo Pistoia aduce cu el peste 30 de ani de experiență în bucătăria italiană și internațională. Pasiunea sa pentru gastronomie a început la doar 15 ani, când a ales să-și dedice întreaga viață artei culinare, absolvind Italian State Vocational School for Hospitality and Restaurant Services (1992–1996). Din 2015, Arcangelo activează în România, aducând autenticitatea bucătăriei italiene în restaurante precum Il Villagio, contribuind la popularizarea preparatelor italiene autentice și a deserturilor clasice, cum ar fi Babà și Maritozzo, care au devenit repede favoritele publicului local.

World of Spices and Veggies

Apoi, pe 20 noiembrie, Chef Mehrzad Moghazehi revine cu un workshop vegan și vegetarian: World of Spices and Veggies. În cadrul acestui workshop culinar, Chef Mehrzad vă va ghida printr-o călătorie gustativă unică, concentrându-se pe utilizarea condimentelor și legumelor în preparate vegetariene & vegane, cu învățături despre selecția condimentelor și combinarea acestora, până la tehnici de gătit specifice fiecărei rețete. Cursul va fi structurat în trei etape esențiale: teorie, demo și exerciții practice, de la ora 15:00 la ora 21:00.

Meniul include Mast Khiyar Moosir – Cremă de iaurt cu castraveți, usturoi sălbatic, mentă și trandafiri, Zaytoon Parvardeh – Măsline marinate cu nuci, usturoi, sos de rodie, mentă, rodie și condimente, Kookoo Sabzi – Drob de verdețuri cu nuci, agrișe și ouă, Estanboli Polo – Orez basmati cu roșii, cartofi, ceapă și condimente, Khoreshte Bademjoon – Tocană iraniană cu vinete, roșii și condimente, Salată de ceapă roșie cu pătrunjel și sumak și Budincă cu șofran și infuzie de cardamom în apă de trandafiri, servită cu fistic și rodie.

CITEȘTE ȘI
Noul meniu de iarnă în Haagen Dazs Shops România

Chef Mehrzad este un specialist în condimente, cu o carieră remarcabilă în domeniul gastronomiei. Colaborând cu HORECA Culinary School de mai mulți ani, el a ajutat la formarea în arta culinară a multor tineri talentați. Este, de asemenea, proprietar si executive chef al Ziba Restaurant.

English Soulfood with a Twist

Pe 23 noiembrie, de la 10:00 la 15:00 are loc workshopul English Soulfood with a Twist susținut de chef Ruslan Lisniak.

​Structura cursului cuprinde teorie, demonstrație, exerciții practice și degustare finală, bazându-se pe preparate tradiționale britanice: English breakfast, fish and chips și cornish pie cu chutney de castraveți murați. Pornind de la tradiții, Chef Ruslan propune o incursiune în preparatele-emblemă ale bucătăriei britanice – de la pickled eggs cu bere neagră și english breakfast reinterpretat sub formă de burger, până la fish and chips modern și o cornish pie cu chutney de castraveți murați.

Originar dintr-o familie de bucătari și măcelari, Chef Ruslan Lisniak și-a început parcursul culinar la doar 16 ani. A lucrat în restaurante cu profil european, balcanic, asiatic și american, acumulând o experiență bogată și o viziune globală asupra gustului. Pasiunea sa pentru preparatele artizanale din carne, pentru grill și street food autentic l-a făcut să caute mereu acel echilibru între tradiție și modernitate.

Festiv Christmas Desserts

Zilele de 24-25 noiembrie sunt rezervate workshopului Festiv Christmas Desserts, susținut de pastry chef-ul Nicoleta Labunet. Desfășurat pe parcursul a două zile, este un curs practic și inovativ, conceput să transforme preparatele de sărbători în adevărate opere de artă, care vor fi admirate și apreciate de clienți sau oaspeți.

În cadrul cursului se vor pregăti tarte festive, monoporții Papá Noel, Cake Navideño (chec carrot cake), globuri monoporții, entremets festive, bûche de Noël, portocale monoporții, popcorn creativ de sărbători și babka festivă cu fistic & zmeură.

CITEȘTE ȘI
Primus Pub, un pub cool în mijlocul Bucureștiului

Toate cursurile sunt disponibile pe site-ul Horeca School.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.




Booking.com