Foto: everylastbite.com
Health Vegetariene și Vegane

Noua obsesie: cuscus-ul din conopidă

Textura este aceeași cu cea a cușcuș-ului obișnuit, iar aroma lui merge cu orice-carne, pește, legume… orice – având aceeași cantitate de calorii ca și legumele. Pare un vis? Nu, este cușcuș-ul din conopidă, iar noi suntem deja înnebuniți după el.

Această rețetă a luat cu asalt blogosfera în ultima vreme datorită faptului că se potrivește tuturor stilurilor de viață. Fie că ești adeptul preparatelor vegane, fără gluten, vegetariene sau paleo, acest fel de cușcuș este perfect. Nu numai că te vei bucura de un preparat scăzut în carbohidrați, ci vei echilibra totodată și “păcatele” de pe parcursul zilei (da… ne referim la ciocolata pe care ai ronțăit-o după masa de prânz!)

Ce este fantastic despre prepararea cușcuș-ului din conopidă e faptul că nu necesită ustensile pretențioase sau echipamente scumpe.

Cum se prepară cușcușul din conopidă

Ia o conopidă și tai-o în patru. Taie cotorul pentru a separa toate buchețelele. Aruncă cotorul și pune buchețelele în mixer. Mizează până când conopida capătă consistența unor firimituri de pesmet.

Dacă nu ai un mixer la îndemâna poți să mărunțești manual conopida.

Cușcușul tău crud este gata să fie consumat. Nu vrei sa-l mai gătești? Atunci fă o salată colorată adăugând câteva legume tăiate, fructe uscate, câteva picături de ulei de măsline și alte câteva de lămâie.

Cum să îl gătești

Dacă cușcuș-ul crud nu ți se pare prea apetisant atunci aruncă-l într-o tigaie cu un pic de ulei și rumenește-l până devine auriu. Totul durează aproximativ cinci minute. Nimic mai simplu!

Te întrebi cu ce poți sa-l servești? O căutare pe Google îți va dezvălui o multitudine de variante. Noi îți recomandăm să îți servești cușcuș-ul din conopidă alături de pui cu curry verde sau poate cu pește gătit în sos de cocos.

Cum să îl păstrezi

Dacă îl păstrezi în congelator, într-o caserolă ermetică, poate ține până la trei luni. După, trebuie neapărat să fie decongelat până la temperatura camerei pentru a putea fi gătit. Odată gătit, el poate sa țină până la o săptămână dacă este păstrat la rece în frigider.

Despre autor

Chili Pepper

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro