emte
Restaurante Restaurante casual dining

O burgărie cu stil: Emte (București)

Un local cool, cu mâncare modernă, bucătari pasionați și chelneri tatuați. Așa s-ar putea descrie Emte, burgeria urbană din Floreasca.

Despre restaurantul Emte

A apărut în 2016 în Drumul Taberei, pe Prelungirea Ghencea și deși era doar un bar cu burgeri de cartier, a devenit repede cunoscut datorită produselor sale foarte instagrambile. O oportunitate de spațiu a făcut ca mutarea în Floreasca să deschidă orizonturile Emte și astfel să devină unul din cele mai hip localuri din București.

De amenajare s-a ocupat chiar owner-ul, Mario Tarcșițu, cel care s-a și jucat cu inițialele sale pentru a da numele localului și a-l asocia unui moto transformat în acronim. Așadar, Emte înseamnă „Eat. Meet. Taste. Emotion”.

Spațiul are 40 de locuri, cu mese mai mici sau mai mari și cu o masă comună, de socializare, cu un perete de tip vitrină, care permite pătrunderea unei cantități considerabile de lumină naturală, și o bucătărie deschisă din care să vezi cum iese magia la tine în farfurie.

Despre meniul Emte

Emte este în primul rând un burger house, cu o varietate interesantă de burgeri, dar și cu alte câteva preparate precum o interpretare a superi thailandeze tom yum, salată de pui sau paste cu creveți.

De meniu s-a ocupat chef Dragoș Tudoran și odată cu mutarea în Floreasca și-au dorit o varietate de burgeri gourmet. După câteva luni de experimente cu homar și alte delicii, s-au păstrat cele mai apreciate rețete, iar acum poți găsi în meniu burger clasici, birgeri cu pește sau creveți, ori cu rață sau vegetarieni. Cel mai comandat, însă, este Raclette Beef Burger, o combinație de brânză Raclette, gem de ceapă, castraveți murați, ceapă, ardei gras, maioneză și ketchup. Sau poate mai corect ar fi să spun „cei mai comandați”, pentru că mulți din burgerii din meniu vin la masă sub forma a trei mini-burgeri al căror gramaj ajunge la cel al unui burger generos. Și toate opțiunile din meniu sunt montate în chifle făcute în casă, cu diverse ingrediente care le transformă într-un spectacol cromatic.

La capitolul băuturi vei descoperi câteva vinurui și câteva băuturi non-alcoolice mai de nișă, iar desertul cel mai apreciat este crema de ciocolată albă cu perle de tapioca.

Meniu Emte

Adresa: Emte, Calea Floreasca 77

 

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro