thailanda
Restaurante Restaurante de top Travel

O experiență remarcabilă: restaurantul în copac

Casa din copac a fost probabil în visurile copilăriei oricăruia dintre noi, indiferent de vârsta actuală sau regiunea geografică în care a crescut. Iar pe acest lucru s-au bazat și proprietarii resort-ului de lux Soneva Kiri din insula thailandeză Koh Kood, care au creat un restaurant în copac.

Platformele de luat masa pentru două, trei sau patru persoane sunt suspendate în coroanele copacilor, undeva la aproximativ 5 m deasupra pământului. Oaspeții se suie în nacelele pentru cină la nivelul solului și apoi sunt ridicați către ramurilor eucalipților, acolo de unde au o perspectivă superbă asupra mării și a junglei, iar chelnerii vin la masă cu ajutorul unei tiroliene. Pentru acest sport extrem, însă, ospătarii sunt antrenați vreme de 6 săptămâni, astfel încât să aducă mâncarea în stare impecabilă și să nu verse nicio picătură de supă sau de vin pe alături. Între momentele de servire, personalul așteaptă discret pe o platformă adiacentă, în caz că oaspeții își doresc să mai comande și alte preparate din festinul thai ce le este oferit. Nacelele ce sunt folosite pe post de locuri de luat masa sunt construite din oțel rezistent și ratan elegant, iar confortul este unul care te face să uiți de prețurile piperate ale mesei.

Restaurantul suspendat este deschis zilnic pentru oricare din cele trei mese principale ale zilei, dar și pentru un ceai relaxant în mijlocul naturii. O masă durează două ore, iar savurarea ceaiului trebuie să se termine într-o oră.

Retras în cuibul tău din copaci, al cărui design a fost inspirat chiar de cuiburile păsărilor locale, în timp ce îți savurezi masa, te poți afunda și în spectacolul jungle, observând viața din copaci, maimuțele, păsările, dar și spectaculoasa priveliște spre Golful Thailandei. Iar dacă mediul este una din preocupările tale, atunci trebuie să știi că întregul complex hotelier este unul eco-friendly, iar ingredientele preparatelor culinare sunt toate organice, dintr-o agricultură cât mai local posibilă.

Descoperă și alte restaurante din pădure, cum ar fi Garden Hot Pot.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro
Booking.com

TukTuk.ro