plăcintă cu orez spanac și brânză Cheddar
Foto: EatingWell
Rețete

Plăcintă cu orez, spanac și brânză Cheddar – rețetă fără gluten

Rețeta de plăcintă cu orez, spanac și brânză Cheddar e recomandată celor care evită glutenul, fiind ușor de preparat, în special dacă ți-a mai rămas ceva orez deja gătit. Dacă nu, urmează instrucțiunile de mai jos, care sunt recomandabile pentru a obține patru porții de plăcintă.

Ingrediente pentru plăcinta cu orez, spanac și brânză Cheddar:

  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • O ceapă mică, tăiată mărunt
  • 3 căței de usturoi, pisați
  • 300 grame spanac tăiat (dezghețat, dacă a fost congelat, și uscat)
  • 3 cești de orez brun, fiert rapid
  • O ceașcă de brânză cheddar cubulețe
  • ½ linguriță piper proaspăt măcinat
  • ¼ linguriță sare
  • 4 ouă mari
  • ¼ ceașcă lapte degresat

Instrucțiuni de preparare pentru plăcinta cu orez, spanac și brânză Cheddar

1 Preîncălzește cuptorul la 220 grade Celsius. Unge cu generozitate o tigaie de 20 cm cu spray pentru gătit (sau cu ulei).

2 Încălzește uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu-crescut. Adaugă ceapa, amestecând frecvent, până când aceasta devine translucidă, circa 5 minute. Adaugă usturoiul și spanacul. Amestecă în continuare, vreme de cel puțin un minut. Transferă totul într-un castron mare. Adaugă orezul, brânza, sarea și piperul și amestecă ingredientele, combinându-le.

3 Bate ouăle și laptele într-un castron de dimensiuni medii. Toarnă apoi conținutul în oala cu amestecul de orez și spanac. Transferă totul în tigaia pregătită la punctul 1 și întinde conținutul în tigaie cu o spatulă.

4 Coace plăcinta până când apar pete maronii – circa 25 de minute. Las-o să se răcească 5 minute înainte de a o tăia în felii.

Servește cu sparanghel pregătit la aburi.

Citeste si: Clătite de hrișcă cu somon

CITEȘTE ȘI
Avocado pane cu sos alioli

Despre autor

Chili Pepper

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.




Booking.com