Rețeta de plăcintă cu orez, spanac și brânză Cheddar e recomandată celor care evită glutenul, fiind ușor de preparat, în special dacă ți-a mai rămas ceva orez deja gătit. Dacă nu, urmează instrucțiunile de mai jos, care sunt recomandabile pentru a obține patru porții de plăcintă.
Ingrediente pentru plăcinta cu orez, spanac și brânză Cheddar:
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- O ceapă mică, tăiată mărunt
- 3 căței de usturoi, pisați
- 300 grame spanac tăiat (dezghețat, dacă a fost congelat, și uscat)
- 3 cești de orez brun, fiert rapid
- O ceașcă de brânză cheddar cubulețe
- ½ linguriță piper proaspăt măcinat
- ¼ linguriță sare
- 4 ouă mari
- ¼ ceașcă lapte degresat
Instrucțiuni de preparare pentru plăcinta cu orez, spanac și brânză Cheddar
1 Preîncălzește cuptorul la 220 grade Celsius. Unge cu generozitate o tigaie de 20 cm cu spray pentru gătit (sau cu ulei).
2 Încălzește uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu-crescut. Adaugă ceapa, amestecând frecvent, până când aceasta devine translucidă, circa 5 minute. Adaugă usturoiul și spanacul. Amestecă în continuare, vreme de cel puțin un minut. Transferă totul într-un castron mare. Adaugă orezul, brânza, sarea și piperul și amestecă ingredientele, combinându-le.
3 Bate ouăle și laptele într-un castron de dimensiuni medii. Toarnă apoi conținutul în oala cu amestecul de orez și spanac. Transferă totul în tigaia pregătită la punctul 1 și întinde conținutul în tigaie cu o spatulă.
4 Coace plăcinta până când apar pete maronii – circa 25 de minute. Las-o să se răcească 5 minute înainte de a o tăia în felii.
Servește cu sparanghel pregătit la aburi.
Citeste si: Clătite de hrișcă cu somon
Adaugă un comentariu