Chefi

Portret de chef: Joseph Hadad

Poate că nu mai are nevoie de nicio prezentare, poate că deja ai citit diverse articole și interviuri despre el, dar chef Joseph Hadad chiar merită un loc de onoare printre chef-ii acestei țări.

Născut în Israel, chef Hadad a venit în 1996 în România pentru a deschide restaurantul de la Casa Vernescu, bucătărie în care a lucrat 15 ani. Deci, de mai bine de 20 de ani, și-a găsit căminul în România și se consideră deja român.

Chef Joseph Hadad

Povestea lui în bucătărie a început datorită tatălui său, care l-a trimis la studiile de specialitate, fiind convins că astfel nu va suferi niciodată de foame. Nu a trecut mult până să realizeze cât de mult îi place să lucreze în fața aragazului și că vrea să facă performanță în acest domeniu. Practica din timpul școlii și-a făcut-o într-un mare hotel din Haifa, orașul natal, și după ce s-a întors din armată, a revenit în bucătăria aceluiași hotel. Apoi drumul său profesional l-a purtat tot prin bucătăriile unor mari hoteluri israeliene, pentru ca într-un final să ajungă primul executive chef local al celui mai mare hotel din Ierusalim, King David. Venit în România i s-a încredințat o bucătărie pe care a putut să și-o formeze întocmai după propriul plac și să pună astfel bazele celui mai important restaurant fine dining din București, cu un meniu franțuzesc elaborat și produse importante direct, care nu se mai regăseau în meniurile altor localuri.

De aici au urmat emisiunile de televiziune, dintre care locul de jurat în cadrul Top Chef a fost cea mai importantă, invitațiile, diversele evenimente și personalități pentru care a gătit, zeci de ucenici pe care i-a format, și lista realizărilor sale poate continua multe rânduri mai departe.

De patru ani este și mândrul proprietar al restaurantului ce îi poartă numele, Joseph by Joseph Hadad, situat într-o zonă elegantă a Bucureștiului, iar din toamna trecută a deschis și prima braserie din centrul Capitalei, Caju, un restaurant casual, cu preparate ce îi poartă semnătura, dar cu un meniu mai lejer și accesibil.

Chef Hadad este un evreu practicant, ce ține foarte mult la tradiția sa, drept pentru care stilul său de a mânca este diferit de ceea ce găsești în restaurantele sale. Cu o alimentație kosher, Joseph nu amestecă niciodată carnea cu lactatele, de exemplu, iar mâncărurile sale preferate sunt simple și pe bază de pește.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

1 Comment

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro