Travel

5 reguli de a comanda tapas când ești în Spania

Marile orașe spaniole sunt înțesate de tapas bar-uri, locuri unde lumea vine în primul rând pentru socializare, în timp ce se agață de mici bucăți de mâncare, unele mai elaborate, altele mai simple, care să acompanieze paharele de bere, vin sau alte băuturi alcoolice.

Dar ca să te bucuri de aceste delicii ca un localnic, trebuie să ții cont de câteva reguli de aur. Citește mai jos care sunt acestea. Și dacă vrei o experiență cât mai complexă, nu exita în a-ți rezerva un tapas tour, disponibil în majoritatea marilor orașe, unde un ghid specializat te va purta pe la cele mai bune stabilimente de profil.

1. Alege specialitatea casei

Tapas bar-urile au pe lângă mezelurile și brânzeturile locale, plus niște măsline, un meniu de mini sandviciuri sau diverse alte delicii pe care le găsești doar în câte o locație, fiind creația bucătarului respectiv. Aventurează-te și alege specialitatea casei pentru a te bucura de o paletă cât mai largă de arome și texturi, chestie care ne duce la punctul 2.

2. Multiple tapas bar-urile

O seară de tapas nu înseamnă să te aduni cu gașca într-un loc și să mai plecați de acolo când vă dă proprietarul afară. Nu, ideea e să faci un circuit al barurilor din oraș. Intri în primul, comanzi ceva de băut și o rundă de tapas, apoi plătești și pleci la următorul loc. Și tot așa.

3. Comandă rapid

Tapas bar-urile sunt mereu locuri aglomerate, cu multă clientelă și multe farfurii de servit, iar chelnerii sunt mereu pe fugă. Așa că nu îi enerva cu lungi minute de așteptare până te decizi ce vrei. Aici specialitatea casei este alegerea salvatoare. Sau mergi pe chestii clasice, precum cartofi, chifteluțe, crochete, etc. Trip Advisor este o sursă bună pentru a vedea meniul din locul respectiv, având în vedere că nu toate tapas bar-urile îl au postat pe site.

4. Fii hotărât

După cum ziceam, tapas bar-urile sunt locuri aglomerate, în care unoeri chelnerii mai uită de clienți. Nu aștepta să vină ei la tine, cheamă-i direct. Sau du-te chiar tu la ei sau la bar și cere ce ai de cerut. Nu se vor supăra, le vei lua o grijă de pe umeri.

5. Tapasul e gata

Mai ales dacă ai ajuns într-un local ce are doar o tejghea mare și nu are ospătari, fii pregătit să te trezești cu farfuriile comandate imediat sub nas. Multe dintre tapasurile din astfel de baruri sunt deja preparate și sunt servite imediat, așa că fii pe fază.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro