Restaurante de top

Restaurante de top: Brasserie Cotroceni (București)

Brasserie Cotroceni a luat ființă în baza conceptului de eclectism și aduce bucătăria fusion într-un spațiu urban-contemporan. Chiar și localizarea braseriei se înscrie în același trend: este situată la parterul unei clădiri noi, care se află totuși într-un cartier istoric, în Cotroceni, în vecinătatea Grădinii Botanice.

Despre Brasserie Cotroceni

Brasserie Cotroceni îmbină cu stil cărămida albă a pereților cu ziarele inserate în meniu, burlanele de inox cu elemente decorative din lemn curat. Toate mesele din braserie au întotdeauna flori proaspete și în proximitatea lor poți găsi albume cu lucrările unor pictori celebri precum Vincent Van Gogh, Gustav Klimt sau Pablo Picasso. Dacă vizitezi localul în timpul prânzului, meniul zilei este scris pe pânză și așezat pe mici șevalete la masă.

Meniul Brasserie Cotroceni

Deși numele te duce mai curând cu gândul la conceptele de restaurante franțuzești, Brasserie Cotroceni e mai mult de atât. Aici găsești elemente de bucătărie austriacă, nemțească, italiană, dar și tradițional românească, cu platouri de preparate aduse tocmai din inima Maramureșului, în special produse uscate și afumate cu lemn de fag și brad, aduse din adâncul pădurilor bucovinene.

Și ca să îți faci o idee despre cam ce poți găsi în meniu, iată doar câteva dintre preparatele de succes ale locului: rață crocantă cu salată de verdețuri proaspete, sfeclă roșie și ou poșat, foie gras cu mere caramelizate și struguri, croissant umplut cu cremă de Camembert, învelit în fructe de pădure, pe un pat generos de baby spinach, tartar de vită, bruschete cu roșii, usturoi și busuioc, bruschete cu cremă de brânză și somon fume, bruschete cu pastă de măsline, prosciutto și Brie, bruschete cu brânză picantă și nuci, iar lista de delicatesuri nu se oprește aici.

Adresa: Brasserie Cotroceni, str. Ernest Djuvara nr.3, București.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro