Restaurante de top

Restaurante de top: Distrikt 42 (București)

Distrikt 42 este primul gastropub/ social club steampunk din București. Localul propune o lume fantastică, plină de imaginație și care are puterea să te rupă din cotidianul anost.

Despre gastropub-ul Distrikt 42

Prima parte a denumirii vine de la englezescul “district”, dar proprietarii au ales o scriere un pic diferită și a devenit “Distrikt”. În ceea ce privește cifra 42, se referă la un număr care are rădăcini adânci în cultura populară, devenind celebru în urma filmului The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, al lui Douglas Adams. Acesta este numărul “profetic”, care deține răspunsurile la întrebările esențiale ale vieții, fiind “cheia” universului. Un număr aparte, simbolic și încărcat de semnificație.

În design, accentul cade pe elementele metalice, din cupru sau alamă, pe liniile clare, pe autentic.

Subgen al science-fictionului și uneori al genului fantasy, care încorporează tehnologie și design estetic, inspirat din mașinăriile cu aburi industriale ale secolului al 19-lea, curentul steampunk este din punct de vedere literar asociat cu cyberpunk-ul, luând de multe ori locul și într-o istorie “alternativă” a Marii Britanii victoriene.

Distrikt 42 propune clientilor săi o experiență muzicală inedită în Centrul Vechi. Beat-urile moderne, interesante, cu sound de jazz electro, funk, electro funk, soul, poartă publicul pe un teritoriu rafinat și selectiv.

Meniul gastropub-ului Distrikt 42

Mâncarea și băutura se încadrează perfect în stilul designului iar Distrikt 42 vine și aici cu noutăți și abordări diferite. De exemplu, obișnuiții mici sunt un “deliciu devenit capriciu” – mici pe baghetă, cu vlăstari de muștar și însoțiți de o porție de cartofi prăjiți. De la secțiunea de “delicii de pub”, la “parte-împarte” și până la specialitățile chefului, pe care le poți găsi în secțiunea “din culisele șefului”, abordările sunt surprinzătoare. Fiecare preparat special a primit o denumire interesantă: “Distrikt Nachos Grande”, “Sus, tot mai sus” (aripioare crocante de pui), “De toate pentru toți”, “Cremă de dovleac ușor pișcătoare” și altele.

De asemenea, cocktailurile speciale, cu denumiri si gusturi aparte, aduc aminte de perioada victoriana si de stilul steampunk autentic, caracterizat de aburi, zeppeline si alte obiecte zburatoare fantastice, de imaginatie și curaj. “Steampunk Evelyn”, “Airborne Pimm’s Cup”, “Iron Zeppelin”, “Mechanic”, “Steam Machine”, “Locomotion Daiquiri”, “Victorian Tonic” sunt denumiri care nu mai au nevoie de explicație.

Adresa: Distrikt 42 este situat în Centrul Vechi, vis-à-vis de Teatrul de Comedie, pe str. Sf. Dumitru, nr.3.  

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro