Restaurante de top

Restaurante de top: Social 1 (București)

Deschis pe fostul bulevard Victoria Socialismului, la numărul 1, de unde i se trage și numele, Social 1 este mai mult decât un restaurant, este un loc de întâlnire pentru prieteni, un loc de socializare, fiind fratele mai tânăr al restaurantului Stadio.

Despre restaurantul Social 1

Conceptul Social 1 pornește de la un decor amuzant, bogat în elemente de design inspirate din “cultura frumosului” cultivat înainte de 1989, păstrate din vechea structură arhitectonică a clădirii în care se află. Studioul de arhitectură PickTwo, a cărui semnătură se regăsește si la Stadio, reinterpretează ironic valori din “România socialistă” folosind însă limbajul comod al localurilor londoneze. Zona de bar jos este concepută pentru a se putea aduna lumea, și chiar a se așeza pe el, în timp ce stau pentru un aperitivo, ori seara, când ies la un drink. Tot aici se întâmplă și sesiunile de live cooking sau alte evenimente găzduite de restaurant.

Meniul restaurantului Social 1

Meniul de mâncare Social 1 continuă povestea smart casual, începută la Stadio, cu rețete reinterpretate din toate marile bucătării ale lumii. Urmărind preferințele unui public tânăr, fiecare farfurie surpinde prin mixul de ingrediente și prezentare. Pentru mai multă aromă, dar mai ales din dorința de a oferi mâncare sănătoasă, bucătăria a făcut loc unui grătar cu cărbuni și a unei instalații de afumare destinată rețetelor pe bază de carne și sosuri naturale preparate “în casă”.

Fiind un loc de socializare, și meniul e conceput de așa manieră: anumite băuturi și platouri de apetitiv se împart între cel puțin două persoane. Tot de socializare se leagă și componenta “Spritz” pentru care sunt pregătite opt rețete acidulate, inspirate de cocktailuri din istoria bărurilor din America, Franța și Italia. În rest, fiecare găsește în meniul conceput de chef Istvan Deak cam tot ce i-ar putea prinde bine, fie că e carnivor sau vegetarian, că preferă mâncărurile mai sănătoase sau caloriile încărcate și gustoase.

Adresa: Bulevardul Unirii nr. 1, București

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

1 Comment

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro