Restaurante de top

Restaurante de top: Divan (București)

Restaurantul Divan este deja unul de referință în bucătăria turcească din București, cu o vechime pe piață de aproximativ 5 ani, însă mereu la fel de proaspăt și de plin.

Primul restaurant s-a deschis în complexul Floreasca, dar în prezent acesta este în proces de renovare, urmând a fi redeschis la sfârșitul anului 2017. Până atunci, gusturile de pe Bosfor pot fi încercate la restaurantul din Barbu Văcărescu.

Despre restaurantul Divan

Mare parte din decorul inițial a fost respectat și în această nouă locație, așa că odată ce treci pragul ai impresia că ai pătruns într-o Anatolie modernă, cu influențe etnice, unde dansul din buric al cadânelor din fiecare sâmbătă seara te poartă către Orientul Apropiat. Elementele sunt autentice, aduse din Turcia, la fel ca și mare parte din veselă și, evident, o gamă largă de ingrediente.

Bucătăria autentică și atmosfera locului, face din Divan restaurantul preferat al multor expați, dar și al ambasadorului Turciei ori cel român la Ankara.

Despre meniul Divan

De meniul de la Divan s-a ocupat echipa de management împreună cu bucătarii, parte din ei aduși din Turcia, pentru a fi siguri că gustul este aidoma celui de acasă.

Poți poposi la Divan indiferent de ora din zi, pentru că meniul echilibrat oferă alternative de la micul dejun până la cină. Așa că dacă te-ai plictisit de omletele obișnuite cu care îți începi ziua, poți încerca o omletă turcească, te poți delecta la orice oră cu mezeler, adică aperitive de împărțit cu ceilalți comeseni, cum ar fi vânăta coaptă cu brânză, sărmăluțele în foi de viță sau plăcinte cu brânză. Mâncarea gătită, aromată cu condimentele orientului, începe cu deja faimoasa ciorbă de linte sau cu alternativa turcească a ciorbei de burtă și se poate termina cu Hunkar Begendi, cu alte cuvinte, preferatul Sultanului. Nu știm care sultan a decis că mielul gătit încet, pus pe un pat de salată de vinete caldă, amestecată cu cașcaval este cel mai bun, dar cu siguranță că va fi în topul tuturor celor care încearcă mâncarea de la Divan. Însă managerul locului, care are mereu grijă ca totul să curgă precum ayranul după un Adana Kebab picant, ne recomandă Sultan Șiș, o altă specialitate demnă de un sultan, frigărui din vițel de lapte și legume.

Masa nu o poți încheia decât cu o porție de kunefe sau de baclava, adusă direct de la cel mai bun producător din Istanbul, o dată la două zile. De altfel nu este singurul lucru adus direct de acolo. Rakiul, fisticul sau înghețata sunt doar câteva produse pe care Divan le aduce special pentru clienții săi.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro