Restaurante de top

Restaurante de top: Poesia (București)

Situat în cea mai luxoasă zonă a Capitalei, restaurantul Poesia este o armonie de arome și imagini pe care cu greu o uiți. Cu un meniu de inspirație italiană, un decor elegant și ingredientele cele mai proaspete, Poesia își propune să rămână mereu în top trei al restaurantelor bucureștene.

Despre restaurantul Poesia

Acum două veri se deschidea în vila frumos renovată din Piața Charles du Gaulle restaurantul Fiori di Poesia care, în urmă cu un an, odată o schimbarea echipei manageriale, a rămas cu numele mai simplu și de impact, Poesia. Vara, terasa confortabilă își deschide porțile pentru 50 de persoane, iar iarna, același număr de oaspeți se așază la mesele din camerele casei.

Decorul ce îmbină stilul glamour mediteranean cu accentele vintage moștenite ale clădirii cu o lungă istorie, atent recondiționată.

Poesia este un restaurant unde vii pentru mâncare, pentru business lunch-uri sau cine romantice, și nu pentru diversele artificii de marketing. Totuși, chiar și așa, dacă timpul ți-o permite, poți avea parte de o experință inedită în zona de restaurante: un drive test cu mașinile BMW parcate în față sau o tură prin Herăstrău cu bicicleta aceluiași brand.

Despre meniul Poesia

Mediul mediteraneean-italian este unul ce cuprinde în jur de 70 de preparate, cu o serie de mâncăruri temporare, care se schimbă la aproximativ două luni și un meniu fix, pe care obișnuiții locului îl știu pe dinafară și îl apreciază ca atare.

Toate ingredientele sunt proaspete, filosofia restaurantului nefiind în acord cu produsele congelate. Peștele este adus la două-trei zile din Grecia, carnea de vită din Argentina este maturată și refrigerată. Pastele, cele care pot fi făcute în casă, de tipul tagliatelelor, sunt și ele făcute de la zero în restaurant.

Meniul este dominat pe pește și fructe de mare, dar și gustul celor care nu sunt amatori de așa ceva este ușor de satisfăcut. Vedetele meniului marin sunt king crab cu mousse de avocado, supa de pește, salata de creveți, risotto nero di sepia și seabass cu mousse de broccoli. Pe de altă parte, paccheri cu funghi porcini și fois gras, ficatul de gâscă tras în tigaie sau tiramisu fără ou completează poftele mesenilor.

Meniul de vin cuprinde 100 de etichete și dacă îți dorești un pahar din oricare din sticlele prezente în vinotecă, el îți va fi adus, pentru că la Poesia orice vin se servește și la pahar.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro