escoffier
News

Restaurantele din România se îmbogățesc cu noi profesioniști

Sunt adesea întrebată de ce nu sunt restaurante Michelin în România. Din atât de multe motive…

Deși sunt multe școli culinare în țară, unele mai de seamă, altele mai pentru amatori, probabil că sosirea prestigiosului Institut Culinaire Disciples Escoffier în România va aduce țara noastră mai aproape de celebrele rozete.

Institutul s-a lansat la București sub coordonarea lui cherf Ștefan Oprea, Președinte al Asociației Disciples Auguste Escoffier în România, și a lui chef David Contant, cel care a adus programul de bucătărie franțuzească Escoffier pe piața din România și din Europa de Est.

Programa cursurilor este creată de inițiatorii institutului din Franța și aplicată în România de profesorii, David Contant și Ciprian Nicolescu. Cursurile se adresează tuturor pasionaților de arta culinară, atât celor care își doresc să lucreze în domeniu, cât și celor care lucrează deja în domeniu și vor să-și aprofundeze cunoștințele în materie de gastronomie, precum și celor care dețin un business horeca și doresc să învețe cum să gestioneze un restaurant. Cursurile sunt împărțite în trei module, începători, intermediari și avansați, fiecare a câte patru luni, cu costuri începând de la 1500 Euro pentru primul modul. Acestea pot fi acoperite de programul CEC Bank „Investește în tine”, cu posibilitate de rembursare fără dobâbdă în 10 ani.

Disciples Escoffier are delegații în 26 țări cu mai mult de 25 000 discipoli. Atât în ​​Franța, cât și în alte țări, de o jumătate de secol, Asociația Discipolilor Escoffier International are ca țintă să onoreze memoria lui Auguste Escoffier, Maestru al bucătăriilor franceze și internaționale.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro