restaurant diplomat
Restaurante Restaurante de top

Restaurantul Diplomat, oaza din oraș (București)

Acolo unde pe vremuri Bucureștiul se cam termina, a apărut primul country club din țară la începutul secolului trecut: Clubul Diplomaților, ce pe atunci se numea Băneasa Country Club. Și a rămas cu aceeași aură selectă până în zilele noastre.

Despre restaurantul Diplomat

În 1922, când a fost înființat, clubul reunea nume sonore ale epocii, iar clădirea în care se află restaurantul încă de atunci a fost proiectată de renumitul, atunci și acum, arhitect Ion Mincu.

Înconjurat de terenurile istorice de golf, tenis și piscină, restaurantul Diplomat este unul din punctele de atracție din cadrul Clubului Diplomaților și este deschis zilnic pentru prânz și cină, putând să primească până la 100 de persoane în interior și alte 60 pe terasa cu vedere spre terenul de golf și lacul Herăstrău.

În 2012 clădirea istorică a fost renovată și redecorată de designerul belgian Pascal Del Motte, care a încercat să păstreze aerul aristocratic al locului, punctat de trăsături moderne.

Din această vară, restaurantul își extinde terasa pentru evenimente speciale precum brunch-urile de familie duminica și serile de muzică live de miercurea.

Despre meniul restaurantului Diplomat

Pentru a menține linia locului, meniul este unul elegant, de inspirație internațională, însă cu puternice influențe mediteraneene, pus la cale de chef Mihăiță Nechita. Acesta, după periplul său profesional prin Italia și Franța a compus o selecție de preparate ce cuprinde aperitive, salate, paste, supe, mâncăruri pe bază de pește și carne de tot felul și deserturi spectaculoase. Dincolo de vedetele meniului, care sunt borșul de pipote, salata de dovleac, antricotul de vită, pavlova și alte câteva feluri clasice, preparatele se schimbă de două ori pe an, în funcție de sezon, în vreme ce meniul de vinuri se schimbă anual, în funcție de edițiile lansate de diversele crame din România și de afară.

Restaurant Diplomat

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro
Booking.com

TukTuk.ro