ardei umpluți ungurești
Ardei umpluți ungurești /Foto: femina.hu
Carne Rețete

Rețetă de ardei umpluți ungurești

Ardeii umpluți sunt un preparat favorit al ungurilor, fiind ușor de realizat și de mare efect. Practica umplerii legumelor este una ce provine de la vechii turci, în urma anilor de dominație otomană ungurii adoptând (ca și românii) propria lor variantă de ardei umpluți, pe care au denumit-o töltött paprika.

Rețeta de ardei umpluți ungurești include două ingrediente comune în gastronomia din Ungaria: paprica iute și sosul de roșii.

Rețeta de ardei umpluți ungurești

Ingrediente (pentru 4-6 porții):

  • 6 ardei grași mari (multicolorați, eventual)
  • 250 gr. carne de vită tocată
  • 250 gr. carne de porc tocată
  • ½ ceașcă orez (nefiert)
  • O ceapă tocată mărunt
  • 2-3 căței de usturoi, tocați
  • Pătrunjel tocat – 3 lingurițe
  • Paprica unguresc – o linguriță
  • Sare și piper – după gust
  • 2 ouă bătute
  • 1 ceașcă sos de roșii
  • 1 linguriță de zahăr
  • ½ ceașcă de smântână

Mod de preparare:

Töltött Paprika
Töltött Paprika / Foto: divany.hu

1 Pregătește ardeii, tăindu-le codița, scoțând capacul și curățându-i de seminte și membranele albe din interior, lăsându-le „intrarea” frumos aranjată. Toacă restul de ardei, rămas de la tăierea din jurul capacului.

2 Pune resturile tocate de ardei, alături de vită, porc, orez, ceapă, usturoi, pătrunjel, paprica, sare, piper și ouă într-o oală adâncă și amestecă-le bine.

3 Umple fiecare ardei cu amestecul de carne și celelalte ingrediente. Lasă un pic de spațiu, pentru a crește la copt (orezul se va umfla și va avea nevoie de spațiu). Dacă ți-a mai rămas carne, fă niște chfteluțe din ea.

4 Preîncălzește cuptorul la 180 de grade, unge cu ulei o tavă suficient de mare cât să încapă toți ardeii, în „picioare”. Așează ardeii umpluți în tavă și pune chifteluțele printre ei. Amestecă sosul de roșii și zahărul și toarnă amestecul peste ardei și chifteluțe.

5 Acoperă tava ermetic cu o folie de aluminiu și pune-o în cuptor. Las-o să se coacă, timp de 45 minute – 1 oră (sau până când constați că sunt gata).

6 Pune o lingură de smântână pe fiecare ardei umplut și servește-i fierbinți.

Citește și: Cea mai bună metodă pentru a găti varza de Bruxelles

Despre autor

Chili Pepper

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro




Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro